zdroj: Frost Giant Studios

Očekávaná strategie Stormgate vyjde v létě v předběžném přístupu

8. 12. 2023 10:47 | Bleskovky | autor: Adam Homola |

Strategie klasického střihu nemají v posledních letech na růžích ustláno, ale jeden z kdysi nejoblíbenějších žánrů se teď vrací alespoň v podobě menších her. A jednou z těch největších menších je Stormgate od studia Frost Giant, které je plné veteránů Blizzardu. Není tak náhodou, že Stormgate připomíná jakýsi mix mezi StarCraftem 2 a Warcraftem III a tvůrci se tím ani netají. Inspirace jsou jasné, ambice ještě jasnější a nezbývá než doufat, že se to podaří.

Přesvědčit se o tom budeme moct už v létě, kdy Stormgate vyjde. Sice zatím jen v rámci programu předběžného přístupu, ale i to nám bude na osahání kvality základních herních mechanik stačit.

Tvůrci taky nedávno spustili Kickstarter, kde se jim daří a už si postupně odškrtávají jeden dodatečný cíl za druhým. Takže pokud chcete přispět na dobrou věc, mrkněte sem.

A na závěr už jen taková drobnost – jednu z postav ve hře dabuje Simu Liu. Toho si můžete pamatovat z hollywoodských filmů jako Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, kde hrál titulního superhrdinu, nebo z Barbie, kde hrál jedno z Kenů. Liu prý dabérskou roli ve Stormgate nedostal proto, že je hollywoodská celebrita, ale proto, že je od svých 13 let zapáleným fanouškem StarCraftu a dodnes ho prý hraje.

zdroj: Frost Giant Studios

Nejnovější články