O práci teď prý přišly i desítky lidí z People Can Fly
zdroj: Square Enix

O práci teď prý přišly i desítky lidí z People Can Fly

25. 1. 2024 11:45 | Bleskovky | autor: Adam Homola |

People Can Fly, známí hrami jako Outriders nebo Bulletstorm, údajně propustili více než 30 zaměstnanců, především ze svého neoznámeného projektu Gemini, který má v budoucnu vydávat Square Enix. Podle serveru Kotaku o tom Adam Alker, ředitel vývoje, informoval všechny zaměstnance prostřednictvím e-mailu s odvoláním na rozpočtová omezení a snížený rozsah projektu. Kromě toho bude dalších 20 zaměstnanců přeřazeno v rámci společnosti na jiné projekty.

Alker ve svém e-mailu prý uznal dopady tohoto propouštění, poděkoval týmu za jeho nasazení a vyjádřil podporu těm, kteří ze studia musejí odejít. Projekt Gemini byl oznámen loni v lednu s předpokládaným vydáním v roce 2026. Nedávné strategické rozhovory se společností Square Enix však naznačují, že vývoj projektu za současných podmínek možná nebude pokračovat.

Stalo se tak poté, co Take-Two Interactive odstoupilo od vydávání dalšího projektu studia People Can Fly s kódovým označením Dagger, ačkoliv jeho vývoj stále pokračuje. Studio také pracuje na projektu Maverick, financovaném Microsoftem, o němž se proslýchá, že je součástí velkého oživení série Gears of War.

Nejnovější články