Update: PS3 hacker George Hotz (ne)uprchl do Jižní Ameriky
zdroj: tisková zpráva

Update: PS3 hacker George Hotz (ne)uprchl do Jižní Ameriky

24. 3. 2011 11:07 | Téma | autor: Petr Poláček |

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Update 24. března - Zničení důkazů, útěk do Jižní Ameriky...už se zdálo, že soudní pře mezi hackerem Georgem Hotzem a Sony kvůli PS3 hacku se začíná měnit ve studentskou verzi nepovedené Bondovky nebo 31. případ majora Zemana. A ještě stále není vyloučeno, že to tak nedopadne, i když Hotzův právník Stewart Kellar přišel pro IGN s vyjádřením, které celý případ připravuje o dramatickou nótu a vrací jej do civilizovaných mezí.

Hotz harddisky s daty, které měl předat Sony, nezničil, dokonce ani data nesmazal. Nezávislé třetí straně pevné disky předal, jen k nim nedodal rozšiřující karty (SATA, ATA a podobně), takže z disků nešlo nic číst. Kellar si navíc ze Sony dělá tak trošku legraci a dopředu se snaží jakékoli informace od této firmy připravit o kredibilitu - v Sony prý vůbec neměli tušení, k čemu rozšiřující PCi karty slouží, proč jsou potřeba a že je lze normálně koupit, takže se je Hotz nesnažil podvést a celá námitka Sony už je tedy pasé.

A jak je to s útěkem do jižní Ameriky, navíc údajně za peníze, které Hotz dostal darem od těch, co ho podporují? Kellar přímo neřekl, že Hotz někam neodjel, ale dal jasně najevo, že nešlo o útěk: „Během takové soudní pře nemáte nárok na dovolenou. Pan Hotz musí být k dispozici 24 hodin, 7 dní v týdnu, což je dost náročné. Nesmíte zapomínat, že tento boj nerozehrál pan Hotz, ale když už byl obžalován, tak se do toho pustil s plnou vervou – uvědomuje si, že výsledek bude mít velký dopad na uživatele po celém světě,“ vysvětluje Kellar a snaží se z Hotze udělat novodobého mučedníka a světce, ale to už je holt úkolem právníků.

Finanční podporu v podobě darů, které dostává od fanoušků po celém světě, však Hotz používá výhradně pro úhrady spojené se soudem – stát proti armádě pěti právníků Sony je holt docela drahá sranda pro jedenadvacetiletého chlapce. A Pokud nějaké finance z těch darovaných zbudou, věnuje je prý Hotz na konto EFF (Electronic Frontier Foundation).

Když se podíváme na včerejší informaci ze soudních papírů (které pochází od Sony) a dnešní od Hotzova právníka, tak je zřejmé, že se obě strany snaží chytit čehokoli, aby svoji agendu posunuly do popředí, aby vyvolaly reakci ve svůj prospěch. Zatím se to však ani jedné z nich příliš nedaří a čím více, zřejmě obvyklých, právnických kliček vyplouvá na povrch, tím více je celá tato kauza absurdní, nepřipadá vám to tak?

Původní informace z 23. března od Levise - Mediální show kolem soudního sporu hackera George Hotze se Sony nekončí. Podle nejnovějšího soudního dokumentu Sony tvrdí, že Hotz čerstvě uprchl ze Spojených států a momentálně se skrývá kdesi v Jižní Americe. Poté, co soud nařídil inspekci Hotzových harddisků a jejich zajištění, prý hacker všechna inkriminovaná data smazal a uprchl. Podle tvrzení Sony zatím soud Hotzovy harddisky neobdržel. Hacker se brání tím, že na discích má data, která by mohla ohrozit jeho komerční aktivity.

Jde jen o jednu z mnoha lží, kterou se Hotz brání, pokračuje argumentace Sony. Když během lednového přelíčení tvrdil, že nemá účet na PlayStation Network, nebyla to prý pravda - Sony si totiž ověřila sériová čísla jeho konzolí a zjistila, že Hotz si vytvořil účet pod přezdívkou Blickmanic, což dokládá jednak zaregistrovaným sériovým číslem i IP adresou, která prozrazuje lokaci Hotzova bydliště.

Nad hackerem se tak pomalu stahují mračna: i když jeho právníci se snaží celý případ položit nad tím, zda má právo na žalobu japonská nebo evropská pobočka Sony, firma už si u soudu mezitím vydobyla přístup k Hotzově účtu na PayPalu i seznamu všech IP adres, které navštívily jeho web.

Nejnovější články