Update: Informace o vydání Dawnguard pro PC/PS3 budou brzy
zdroj: tisková zpráva

Update: Informace o vydání Dawnguard pro PC/PS3 budou brzy

30. 7. 2012 11:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Update - Oficiální vyjádření Bethesdy z konce minulého týdne o tom, že DLC/datadisk Dawnguard pro Skyrim nebyl nikdy oznámen pro jinou platformu, než X360, se nesetkala v táboře PC a PS3 hráčů s příliš kladnou odezvou. Bylo však zjevné, že Bethesda o PC a PS3 verzích nemůže oficiálně hovořit, protože musí zachovat časově vymezené dekorum X360 exkluzivity na konto dohody s Microsoftem.

Jinak řečeno, o PC a PS3 verzích se začne hovořit později, což svým tweetem potvrdil Pete Hines z Bethesdy. „Buďte v klidu. Brzy pro vás budeme mít informace,“ tiší Hines rozhořčení davu, kterému nezbývá, než poslechnout a dohadovat se, jestli informace o termínu vydání Dawnguard na PC či PS3 přijde už třeba na Gamescomu, nebo až později.

Tak jako tak, reakce hráčů na absenci informací o PC/PS3 verzích Dawnguard dokazuje, že časová exkluzivita na dodatečný obsah do hry, která ale původně vyšla zároveň na všech třech hlavních platformách, začíná být vysoce otravná. Pro Bethesdu je jistě velmi výhodná, ale to už si pak firma musí vybrat, co je pro ni důležitější. Jestli prašulky navíc, nebo spokojenost fanoušků…

Původní zpráva z 27. července - Chlapci z Bethesdy zřejmě rádi dráždí hada bosou nohou. Všichni si pamatujeme jak to bylo s DLC k Falloutu 3, a jak je to vlastně skoro se všemi DLC u libovolné hry. Když už si někdo, většinou Microsoft, zaplatí exkluzivitu, jedná se pouze o exkluzivitu časovou. To znamená, že se DLC nesmí po dobu například 30 dnů od vydání objevit na žádné jiné platformě. Stará známá věc. Zaplatit si exkluzivně celou hru je dnes příliš drahý špás a tak se Sony s Microsoftem přetahují “jen” o DLC. Jinak tomu není ani v případě Skyrimu, který se nedávno dočkal pěkně macatého a povedeného DLC Dawnguard. To vyšlo jen na Xbox 360 a Bethesda teď jasně utnula tipec všem spekulacím ohledně vydání Dawnguardu na PC a PlayStation 3.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

“Dawnguard jsme pro žádnou jinou platformu neoznámili, ani jsme neřekli, kdy něco takového oznámíme,” napsal stručně a jasně na svůj Twitter účet Pete Hines, který v Bethesdě zastává funkci viceprezidenta PR a marketingu. Takže mu budeme věřit, protože pokud to někdo ví, bude to Hines. Ještě na Twitteru dodal: “Slibuji, že pokud pro vás budeme mít nějakou novinku, tak vám to řeknu.”

30 denní exkluzivitou měl být svázán i Dawnguard, jenže 30 dnů uteklo jak voda a PC a PS3 verze nikde. Navíc po nich není ani vidu, ani slechu a Hines to ještě zazdil tím Tweetem. Je asi bláhové očekávat, že by Dawnguard na PC a PS3 nevyšel vůbec. Jen to možná bude s trochu větším zpožděním, než se původně očekávalo. Zajímavé je ale to mlžení. Stálo snad ve smlouvě s Microsoftem, že o dalších verzích Dawnguardu nesmí nějakou dobu ani ceknout? Proč by jinak nechávali podstatnou část svých fanoušků v nejistotě?

Když už nic, mohli by to brát hráči na PC a PS3 pozitivně - alespoň bude už hra zase trochu odladěnější a míň zabugovaná, než předtím. I když, známe Bethesdu, obzvláště co je schopná vydat na PS3... Tak jako tak, slovy velkého Hinese, nic není oznámeno, takže všechno jsou jen nepotvrzené spekulace.

Nejnovější články