RenegadeX vás vrátí zpět do světa Command & Conquer
zdroj: tisková zpráva

RenegadeX vás vrátí zpět do světa Command & Conquer

28. 11. 2013 13:57 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Skoro před 12 lety se mnoha hráčům RTS série C&C splnil sen. Vyšla totiž střílečka Renegade, která jim nabídla možnost zažít roli pěšáka ve světě, na který se doposud dívali pouze seshora. Renegade však nakonec zůstal na půli cesty, a navzdory slibné akci se stal čímsi mezi pozdějšími Call of Duty (spíše přímočará akce, ale v tomto případě ne dostatečně filmová) a Battlefieldem (s možností sem tam skočit do tanku, ale zase ne dostatečně sandboxově).

Napravit se to ovšem rozhodla (nejen) skupina vývojářů parádně vypadající modifikací RenegadeX. Než se ale pustíte do čtení článku musím vás varovat. Tato zpráva může vyvolat nežádoucí vlny nostalgie. Krom popisu RenegadeX to totiž vezmeme trochu od podlahy a rychle zmíníme i modifikace ze světa Red Alertu a Tiberian Sun.

RenegadeX je ve vývoji už několik let a i díky tomu vypadá zdaleka nejslibněji. Samostatně běžící modifikace v plné verzi 1.0 dorazí 26. února 2014. Nabízet má cosi mezi rebootem a remakem prvního Renegade – akci zasazenou do světa C&C: Tiberian Dawn (to byl ten úplně první), která čerpá hodně stylu ze Renegade, leč zároveň upravuje hratelnost na cosi bližšího FPS strategii, snad i prapůvodnímu Battlezonu. To už ovšem sahám hodně do nostalgického klobouku.


Black Dawn - Pre-Release Trailer - Mod DB

Plná verze RenegadeX, běžící na Unreal enginu se tedy zaměří primárně na multiplayer a nabídne 15 vozidel, 30 zbraní i management základny. Hra by však měla rovněž vyjít vstříc osamělým hráčům a podporovat i boty. Hráče singleplayeru bude možná rovněž zajímat, že vývojáři již letos vydali minikampaň Black Dawn pro jednoho hráče, zaměřující se na prapůvod frakce Nodu i Nicka "Havoca" Parkera. Novinky o modifikaci včetně více obrázků si však můžete přečíst třeba tady.

RenegadeX je samozřejmě k dispozici zcela zdarma. To však není jediná možnost, jak si v této cenové relaci připomenout klasiku světa C&C. Jsou zde totiž ještě dva finální módy pro původní Renegade. První s podtitulem A Path Beyond není zrovna žhavé zboží, a staří vlci ho možná už vyzkoušeli – poslední verze vyšla už na jaře 2011. Přesto, je-li vám bližší zápolení z dob prvního Red Alertu, se Sověty namísto Nodu, a Tesla tanky namísto Tiberia, A Path Beyond umístěný na tomto linku vám vyjde vstříc.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Druhá modifikace se zaměřuje naopak na futurističtější reálie C&C: Tiberian Sun, opět přitom využívá původního enginu Renegade. Akurátně ke stylizaci se odehrává primárně v noci. Tiberium zde čpí z každého rohu mapy, kyborgové Nodu si to štrádují přes jeho pole, zatímco se proti nim staví rozličné mechy a vznášedla sešlé GDI. Modifikace jménem Tiberian Sun Reborn vyšla teprve letos, kontrolovat její stav ji můžete zde.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články