Microsoft slučuje Games for Windows a Xbox.com
zdroj: tisková zpráva

Microsoft slučuje Games for Windows a Xbox.com

2. 7. 2011 12:19 | Téma | autor: Petr Poláček |

Microsoft se marně snaží značku Games for Windows protlačit jako unifikovanou platformu pro PC hráček už několik let. Párkrát tato iniciativa prošla restartem, ale nikdy to nepomohlo. Právě tato marná snaha byla možná jedním z více důvodů, které nakonec vedly k rozhodnutí sloučit Games for Windows s Xbox.com.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Neznamená to samozřejmě, že by "platforma" Games for Windows končila, klient bude samozřejmě (bohužel) ve hrách používán a podporován, jen dojde k přesunu a integraci GfW digitální distribuce pod konzolovou službu Xboxu. „Všechny herní potřeby budete moci uspokojit na jednom místě,“ dušuje se krátká noticka na US GfW stránkách (na EU stránkách zatím nic podobného není). Microsoft přitom spustil digitální distribuci v rámci GfW teprve loni v říjnu, asi to moc nešlapalo.

Ke sloučení nabídky GfW obchodu s Xbox službou dojde podle vyjádření Microsoftu pro anglický Eurogamer 11. června: „Veškerý obsah z GamesForWindows.com bude dostupný na Xbox.com, takže členové Xbox i GfW komunity budou moci hry nakupovat a zjišťovat o nich informace na jednom místě,“ uvádí v oficiálním vyjádření tiskový mluvčí MS a dodává: „Účty a profily zůstanou stejné. Členové komunity tak mohou nadále využívat Xbox Live profil ve Windows hrách a zůstat ve spojení s kamarády, kteří hrají na PC.“

 

Nejnovější články