<i>Aliens RPG údajně zrušeno</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Aliens RPG údajně zrušeno</i>

13. 2. 2009 9:09 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Poslední dobou je to všude samý Vetřelec. Posunutí jednoho, oznámení druhého, zrušení třetího...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Poslední dobou je to všude samý Vetřelec. Nejdřív přišla listopadová zpráva o uložení týmové střílečky Aliens: Colonial Marines od Gearboxu k ledu, včera potom oznámení zbrusu nového Aliens vs. Predator od Rebellionu (tedy autorů stejnojmenné legendární akce z roku '96), k němuž bylo dnes dodatečně potvzeno, že bude pro PC / X360 / PS3. A dnes do třetice všeho dobrého zpráva o tom, že měl být pozastaven vývoj Aliens RPGčka. Alespoň to tvrdí nejmenovaný zdroj blogu Kotaku.

Připomeňme, že ačkoliv hra zatím nebyla vůbec předvedena (došlo jen k oznámení dohodnutí na hře v úplném zárodku), měli ji pro Segu připravovat Obsidian, např. autoři Neverwinter Nights 2 nebo Knights of the Old Republic II. Ještě podle zpráv z posledního týdne prý hra byla v takovém stavu, že ji sami vývojáři chtěli ukázat na červnovém E3. Všechno ale prý mělo záležet na tom, jak se k tomu postaví Sega. A ta, zdá se, utáhla kohoutek svých financí tekoucích do celého projektu - možná i kvůli většímu než očekávanému dolehnutí ekonomické krize (matka Segy teď má ztrátu 235 milionů dolarů, o místo přijde 560 lidí a o 20% se redukuje výzkum s vývojem). V důsledku toho všeho pak museli Obsidian ze svých kalifornských studií propustit na dvacet zaměstnanců (vedle toho ještě dokončují špionážní RPG Alpha Protocol).

Žádná ze zúčastněných stran celou věc prozatím oficiálně nekomentovala, tudíž je lepší ji brát s rezervou. Ale vše dává logiku a v minulosti zdroje Kotaku nelhaly. Jistě také není náhoda, že se taková šeptanda objeví zrovna den po oznámení nového Aliens vs. Predator od Rebellionu. Útěchou budiž jedna věta ze včerejší tiskové zprávy, podle níž Sega "takticky upravila kalendář pro vydání svých dalších her značky Aliens". Čili čistě teoreticky je možné, že některá z dalších her dle Vetřelce jen dostala nižší prioritu a dočkáme se ji někdy později. Není zřejmé, jestli SEGA tou větou myslela právě RPG od Obsidianu nebo spíš Aliens: Colonial Marines, které má dle zvěstí z Kotaku nyní procházet důkladným auditem, než se provede finální rozhodnutí, jak s ním naložit (pokračovat / zrušit). Jisté je však to, že by nevyšlo dříve než koncem roku 2010.

Update 14.2. - Aliens RPG a Aliens Colonial Marines nejsou definitivně zrušeni, ale pravděpodobně je Sega v pokročilé fázi vývoje přesune do jiných studií, neb Gearbox ani Obsidian prý nedokázali dostát kvalitě ani termínům, řekl dobře informovaný zdroj Variety.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Aliens: Colonial Marines se šestičlenným týmem  [8.1.2009 12:12 - mart]
Aliens: Colonial Marines asi uloženi k ledu  [22.11.2008 10:10 - jd]
Nahrávky z Aliens Colonial Marines  [7.9.2008 15:15 - levis]
zdroj: Kotaku

Nejnovější články