HádejHru: Znáte dobře Dooma a další klasické střílečky? Otestujte se v našem kvízu
zdroj: tisková zpráva

HádejHru: Znáte dobře Dooma a další klasické střílečky? Otestujte se v našem kvízu

14. 5. 2016 11:36 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Doom se vrací. Legenda, která sice nebyla první svého druhu, ale žánr stříleček z pohledu vlastních očí dostala mezi herní masy, je zpět. Klasických stříleček je ale spousta, a přestože se žádná nemůže vyrovnat Doomovi co do historicky zvučeného jména, výborných kousků bychom mezi nimi našli spoustu. Duke Nukem 3D, Heretic, Golden Eye 007 nebo novější Medal of Honor. Hráli jste je všechny? Myslíte si, že je znáte zepředu dozadu? Výborně, pak si své vědomosti otestuje v našem kvízu o klasických střílečkách.

Ať už jde o Doomovi podobné akce typu Duke Nukem 3D, Heretic či Redneck Rampage, nebo novější hry, žánr stříleček patří k těm nejpestřejším. Najdete v něm humorné kousky, které snad netřeba připomínat (Duke Nukem 3D, Redneck Rampage), ale i vážné a krvavé akce. S humorem jste se mohli setkat i ve skvělém No One Lives Forever s nezapomenutelnou Cate Archer v hlavní roli.

Zatímco se No One Lives Forever snažila být vtipnou rádoby bondovkou, byla Golden Eye 007 vážná a do značné míry i revoluční bondovka. Vývojáři z Rare totiž dokázali, čtyři roky před vydáním Halo: Combat Evolved, zpracovat střílečku z vlastních očí tak, aby se ovládala na gamepadu naprosto bez problémů. Připočtěte k tomu ještě speciální animace headshotu, stealth prvky, multiplayer a další, na rok 1997 nevídaně skvěle, zpracované věci.

Mezi klasické střílečky už dnes můžeme zařadit i přeci jen trochu novější kousky. Co třeba Medal of Honor: Allied Assault? Hra, na které se podílel i Steven Spielberg, ve své době skvěle mapovala ikonické bitvy druhé světové války a spustila vlnu dobových akcí. A pak jsou tu krystalicky čisté multiplayerové akce Quake III: Arena nebo Unreal Tournament a řada dalších her, které si zaslouží vzpomenout. Řadu z nich si můžete pořídit třeba na GOGu a připomenout v následujícím kvízu:

klasicke strilecky hadejhru kviz zdroj: tisková zpráva Své znalosti o dalších slavných sériích, žánrech nebo retro hrách si můžete otestovat na HadejHru.cz

Nejnovější články