Došlo k prvnímu zatčení za zneužití prolomené ochrany PS3
zdroj: tisková zpráva

Došlo k prvnímu zatčení za zneužití prolomené ochrany PS3

8. 8. 2011 12:12 | Téma | autor: Jan Vitík |

V Jihoafrické republice zřejmě vytáhli do intenzivního boje s pirátstvím. Důkazem toho může být historicky první zátah, který proběhl v největším městě JAR Johannesburgu ve čtvrti Parktown. Policie se k akci odhodlala po oznámení organizace South African Federation Against Copyright Theft (SAFACT) a při zásahu zadržela muže, jehož totožnost není známa (pouze jeho pákistánský původ). Provinit se měl prolomením ochrany u konzole PS3 od Sony a hlavně jejím zneužitím pro svůj nelegální byznys. A v tomto faktu tkví další "tenkrát poprvé" - když nepočítáme GeoHota (tam šlo o něco jiného), jedná se o vůbec první zatčení ve spojistosti se zneužitím prolomení ochrany PS3 na světě!

Během následné prohlídky obydlí podezřelého se našla spousta zajímavých věcí. Kromě USB disků, používaných k softwarovému prolomení ochrany, se našly i kopie her pro PS2 a originální hry pro PS3, které měly zřejmě v budoucnu sloužit právě ke kopírování. Dále byly zabaveny samotné konzole PS3 a pevné disky.

Jacques Botha, ředitel finančních a speciálních operací SAFACT, se nechal slyšet, že jde o první zatčení na světě v souvislosti s obcházením ochrany na PS3 (jak je výše uvedeno) a dodává, že v podobných akcích budou nadále pokračovat po celé Jihoafrické republice. Zadrženému muži byla stanovena kauce na zhruba 24 000 korun a byl mu zabaven pas. Na další vývoj si budeme muset počkat do příštího soudního jednání, které proběhne 29. září. Samotná Sony se k tomuto případu zatím nijak nevyjádřila.

 

Nejnovější články