V kabině kráčejícího robota z Red Faction Guerrilla
zdroj: tisková zpráva

V kabině kráčejícího robota z Red Faction Guerrilla

7. 4. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V první části preview se dočtete o tom, čím překvapí model poškození a kam se od zimy posunula grafika.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Po nepříliš lákavé sadě prvních obrázků z Red Faction Guerrilla se zdálo, že Volition tentokrát přestřelili a namísto plnohodnotného nástupce ctěné série FPS se zničitelným prostředím nám naservírují ošklivý third-person polotvar, v němž ani nebude možné prostřelit strop (viz preview). O to překvapivější jsou dojmy zahraničních redaktorů z kalifornského THQ Gamer's Day, které se absolutně shodnou na jediném: že nové Red Faction bude hotová pecka.

Pořád nevěříte? Představte si otevřený svět laďený do temně rudých odstínů, s nízkými kopci a rozlehlými pláněmi. Nasedáte do kráčejícího Walkera, robota na dvou nohách, vizuálně připomínajícího třeba Bumblebeeho z Transformerů nebo stroj Ripleyové z Vetřelců. Jakmile vlezete do kokpitu, získáte kontrolu nad oběma rukama stroje a pomalu ho zvednete ze země. V tuhle chvíli jste prakticky nepřemožitelní: levou rukou robot odhazuje auta několik metrů do dálky (a ještě jim dává působivou rotaci), úder oběma naráz pak zničí dokonce i solidně stavěný domek.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ten horník v kabince však není žádným superhrdinou: jmenuje se Alec Mason, na Marsu přistál nedávno a k odboji se připojil de facto náhodou (stejný typ průměrného človíčka jako inženýr z Dead Space). Ostatně, Alec nijak nevyniká ani svým vzhledem: je to obyčejný fousatý chlapík s jizvou na tváři, oblečený v zeleném pracovním kabátu a futuristickém ekvivalentu džínsů. Pokud ho po herním světě budete vést pěšky, prý si často vzpomenete na Gears of War, jimiž se Volition nechali inspirovat víc než jen převzetím krycího systému (což dnes beztak dělají všichni).

Přesto se nabízí otázka: jenže co ta grafika? Je třeba uznat, že oproti první sadě uniklých obrázků je devítka nových screenshotů podstatně přitažlivější. Ostatně, na zapracování líbivých efektů do hry je prý ještě brzy, ujišťují vývojáři. Současný Xbox360 build přesto vyniká pokročilým fyzikálním modelem: střelte raketou do zdi a uvidíte, jak odletují kusy oceli a elektrických dratů, přesně jako ve skutečnosti. Prostřelte střechu a vzniklým otvorem pod vámi budou vojákům na hlavu pomalu padat kusy zdiva. A skočíte-li pak z tohoto místa dovnitř do budovy, může se snadno stát, že vratká střecha se vám sesype na hlavu.

Tím skončíme první část našeho preview: příště blíže rozebereme samotný styl hry a nakousneme také multiplayerové módy.

Red Faction: Guerrilla vyjde pro PC, X360 a PS3 v současném fiskálu THQ, který končí 1. dubnem příštího roku - více v preview a předchozím zpravodajství.
zdroj: Videogamer, IGN, Gamespot, 1UP

levis

Nejnovější články