Odklad Star Wars: Force Unleashed a shrnutí dojmů
zdroj: tisková zpráva

Odklad Star Wars: Force Unleashed a shrnutí dojmů

12. 3. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pomocí Síly půjde házet s nepřáteli o zdi a ocelová madla či urvat celou stíhačku TIE a mrštit jí po protivníkovi.

Fanoušky jistě nepotěší, že LucasArts pozměnili datum vydání na oficiální webpage chystané next-gen hry na motivy Hvězdných válek, která je namísto listopadu nyní plánovaná na jaro příštího roku. Hlavním hrdinou Force Unleashed bude učeň temného pána galaxie Darth Vadera, který v období mezi Epizodami III a IV pronásleduje zbývající Jedie, bránící mu v totální nadvládě nad galaxií. Mezi vedlejšími postavami se objeví například imperiální pilotka Juno Eclipse, která bude hráče převážet mezi planetami na lodi Rogue Shadow, podobou připomínající stíhačky TIE i X-Wing. Nové artworky ukazují mj. také agresivnější verzi AT-ST, ve které fanoušci jistě zpozorují znatelný posun oproti filmovému modelu. Hlavní vývojář Hayden Blackman také vysvětlil, proč v dřívějším videu hráč bojuje s imperiálními Stormtroopery (hi-res model zde). Ve spoustě misí bude totiž cílem zneškodnit nejen nepřátele, ale zároveň jakékoliv svědky, byť třeba z vlastních řad.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zatímco divoký svět Felucia, plný obrovských jedovatých hub, nebetyčného listoví a mechového podrostu se zatím hraje nepružně, ukázkový level z továrny na výrobu stíhaček TIE plně demonstruje schopnosti DMM enginu. Hráč začne na kovovém mostě, zavěšeném podél obvodu úrovně, zatímco v pozadí bude jezdit stojatý běžící pás s přichycenými stíhačkami. Záhy se rozpoutá přestřelka, ve které bude hráč se světelným mečem za zády postupovat rozpadající se obloukovou kovodělnickou konstrukcí. Pomocí Síly půjde házet s nepřáteli o zdi a ocelová madla či urvat celou stíhačku TIE a mrštit jí po protivníkovi. Rovněž bude možné světelným mečem porušit stabilitu zavěšené plošiny, díky čemuž se projeví již dříve zmíněná schopnost vojáků udržovat rovnováhu, chytat se předmětů při pádu apod.

Bohužel, použití světelného meče bude jinak silně limitováno. Pro vývojáře je současná podoba herního světa sama o sobě dost velkým oříškem, takže nepůjde vyřezávat otvory ve stěnách nebo ničit libovolné předměty. I přesto zůstává Force Unleashed jasnou hitovkou nejenom pro fanoušky Hvězdných válek. Ti se s rukopisem hlavního vývojáře budou moci seznámit i na stránkách komiksu, který vyjde souběžně u Dark Horse a jehož je právě Hayden Blackman spoluautorem. A komu by to nestačilo, bude si moci od Del Rey koupit ještě stejnojmennou knihu autora Seana Williamse.

Na závěr dodám, že PS3/X360 verze hry připravují přímo v LucasArts s pomocí trikového studia IL&M, zatímco PS2 a PSP verze vyvíjí australští Krome, zodpovědní mj. za next-gen verzi Hellboye. Force Unleashed pro Nintendo DS pak bude prací amerických n-Space. Hra pro všechny platformy vyjde spolu s komiksem, knihou i řadou hraček v 2. čtvrletí 2008. Do té doby vřele doporučuji artwork galerii na IGN a návštěvu neoficiálních webstránek zde a zde. Tam se mj. dočtete, že singapurská divize LucasArts pracuje na handheld hře na motivy chystaného CGI televizního seriálu Star Wars: The Clone Wars. Za shlédnutí stojí také tři a půl minuty dlouhé Force Unleashed fanouškovské video z YouTube, které vedle sestřihu z dřívějšího teaseru ukazuje také několik nových kreseb.

levis

Nejnovější články