Guild Wars 2 představuje technokratickou rasu charrů
zdroj: tisková zpráva

Guild Wars 2 představuje technokratickou rasu charrů

21. 4. 2011 18:10 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Jedním z největších lákadel chystaného MMORPG Guild Wars 2 jistě budou charrové, zdánlivě neporazitelná rasa, která se ale zčásti stala obětí vlastního úspěchu. Představuje se na obrázcích a monumentálním traileru (po rozkliku). Na světě byli ještě před příchodem lidí a po jejich vzestupu byli vytlačeni z Ascalonu a zataženi do několik set let trvající války. Nakonec lidstvo zatlačili, což vedlo ke zničení Ascalonu a Orru. Při boji o Ascalon pomatený lidský král vysál duše ze svých poddaných a nechal duchy navždy strážit území, takže charrové vyhráli, jen aby se nacházeli ve stavu věčného boje. Vítězstvím začaly problémy charrské společnosti.



V mocenském boji pak převzala Plamenná legie moc nad Prašnou, Železnou a Krvavou, přičemž se věnovala výzkumu temné magie a uctívala zakázaná božstva. To vedlo k povstání ženských členek podrobených legií. Do čela rebelie se postavila Kara Spalující břitva z Železné legie a k ní se přidali i zástupci odporu z ostatních. Plamenná legie byla svržena a Železná se zmocnila vlády v Ascalonu. Ten se tak stal ohniskem bojů. Proti duchům, proti zbytkům Plamenné legie, proti lidským obráncům nedaleké pevnosti Ebenového jestřába a proti prastarému drakovi, Kralkatorrikovi. Charrové se zde přesto udrželi.

V Ascalonu, na troskách lidského města, které je stále v rozvalinách vidět, pak vybudovali Černou citadelu, pevnost a centrum své moci. Citadela se podobá snu všech technofilů, protože Železná legie je uskupením vzývajícím technologický pokrok. Ve městě sice mají vliv i ostatní legie, ale obrovité hutě, technologické univerzity a začouzené kovárny tvoří základ města a místní kultury. Centrem citadely je pak Imperátorovo jádro, kulovitá stavba, v níž se nachází velení všech tří legií a sídlo současného vládce, Imperátora Železné legie, Smodura Neoblomného.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Pod hrozbou Kralkatorrika byli charrové a lidé donuceni k vyjednání příměří, protože drakovy armády pustoší území bez ohledu na rasu protivníka. Staré rány se ale nehojí tak dobře a příměří je křehké. Ascalon začíná pomalu regenerovat, objevují se háje, parky a louky. Technologie slouží nejen k vojenským účelům, jejich hodinové stroje jsou cennou komoditou. Charrové jsou technologicky nejpokročilejší rasou Tyrie, včetně trpaslíků. Jejich pušky a pistole zasévají hrůzu do srdcí nepřátel a když na válečné pole vyjede jeden z jejich bitevních strojů, třese se zem. Charrové už prokázali, že se dokáží vyrovnat s vnějším i vnitřním nepřítelem. Ostatně, jak působiví jsou, posuďte v monumentálním traileru:

zdroj: Archiv

Nejnovější články