Assassin’s Creed Comet bude příběhem námořníka Shaye
zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed Comet bude příběhem námořníka Shaye

28. 3. 2014 11:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Po několika spekulacích si Ubisoft přestal hrát minulý týden na schovávanou a oficiálně oznámil Assassin’s Creed Unity, který vyjde na současnou generaci konzolí a PC. Pořád ale čekáme, jestli Ubisoft potvrdí i druhý díl skládačky - další novou hru v sérii, která by měla vyjít ještě letos pro minulou generaci konzolí. Tuhle úlohu by měla na svá bedra vzít hra Assassin’s Creed Comet, o které se mluví ze všech stran, jen ne z oficiálních zdrojů.

S novými informacemi spekulacemi o hře ale nyní přišla francouzská sajta GameBlog, načež některé z údajů potvrdily i zdroje Kotaku. Assassin’s Creed Comet by se měla údajně odehrávat kolem roku 1758 a hlavním hrdinou prý bude námořník Shay, který zradí svého kapitána a bude brázdit vody Atlantiku. Comet by tak měla klást ještě větší důraz na populární námořní tématiku než loňský díl Black Flag.

Podle informací z Kotaku by Shay měl být vedle námořníka také templářem. Existuje tedy šance, že bychom se tentokrát postavili na opačnou stranu, než je v sérii Assassin’s Creed obvyklé. V Comet by neměl chybět dobový New York, obchodování a objevit by se měli nejen Haytham Kenway a Adéwalé, ale i další známé postavy.

Většina zdrojů se zatím shoduje na tom, že se Assassin’s Creed Comet objeví na Xbox 360 a PlayStation 3. Jestli bude i verze pro Wii U se zatím neví a o PC nepadlo ani slovo. S verzí pro současné konzole bychom ale počítat neměli, ostatně od toho bude Assassin’s Creed Unity. Možnost pozdějšího “HD portu” ale asi v tuto chvíli vyloučit nemůžeme. Všechny výše uvedené informace je ale samozřejmě nutné brát s velkou rezervou.

Ubisoft o Comet nebo jakémkoliv jiném letošním dílu Assassin's Creed pro minulou generaci konzolí neřekl ani "ň". Uvidíme, jestli stejně jako v případě Unity nepřiletí za pár dnů teaser s notickou, že oznámení ještě nebylo připraveno, ale Abstergo tvůrce k předčasnému oznámení donutila. Ubisoft se nikdy netajil tím, že má najednou ve výrobě několik AC her najednou. Na několika posledních hrách se pracovalo zhruba tři roky, takže vedle Unity a Comet v utajení vznikají minimálně další dvě hry.

Pokud Comet nebude rozloučením AC série s minulou generací konzolí, je možné, že nás budou vývojáři oblažovat několika AC hrami ročně pro různé platformy ještě po několik let. Dokud se budou hry pro minulou generaci konzolí pořád slušně prodávat, nemá Ubisoft důvod vyvíjet hry jen a pouze na Xbox One a PlayStation 4. Sluší se ještě dodat, že kolegové z Kotaku Ubisoft kontaktovali, ale francouzská firma jim neposkytla žádnou odpověď.

Nejnovější články