Tvůrci Sleeping Dogs se vrací do Hong Kongu s online akcí Triad Wars
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Sleeping Dogs se vrací do Hong Kongu s online akcí Triad Wars

23. 9. 2014 11:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dopředu avizované odhalení detailů o hře Triad Wars u mě vyvolalo následující reakci. Sleeping Dogs považuji za pohříchu nedoceněnou hru a nemůžu si odpustit poznámku, že Spící psi mě zaujali mnohem víc než hafani Hlídací. Když tedy United Front Games potvrdili dřívější dohady, že Triad Wars bude čistě online hra, zklamání je na místě a jistě v podobném stavu nejsem sám

Sleeping Dogs vynikala nejen díky ztvárnění Hong Kongu, ale bodovala především příběhem Wej Šena, který se pohyboval na vratké hranici mezi policejní prací a zločineckým podsvětím ve velmi osobité a povedené vykrádačce filmu Volavka.

Triad Wars se sice rovněž odehrává v Hong Kongu, vždyť půjde o sandboxovou online hru o bojích znepřátelených gangů, ale bez dopředu daného příběhu. Základem Triad Wars je příběh tvořený hráči a přiznejme si, v onlinovkách většinou nejde o osobní příběhy plné morálky, nýbrž jen o domluvu ohledně plánu akce.

Když se ale přenesu přes fakt, že žádné pokračování Sleeping Dogs nebude, koncept Triad Wars zní pro fandy tohoto typu hraní nadějně. Vyberete si, v jaké oblasti má váš gang „podnikat“, začnete nabírat členy a dále se bude vše odvíjet od toho, kam s „firmou“ expandujete a s kým (s jakou konkurencí) se střetnete. Mám obavy, že se hraní Triad Wars v praxi stejně zvrhne v šílené ježdění po městě, přestřelky a náhodné bitky.

Video ze hry není příliš názorné. Můžete si na záběrech všimnou, že lze podnikat v kradení aut, vybírání výpalného nebo praní špinavých peněz apod. Není úplně jasné, zda budou střety probíhat jen mezi hráči nebo jistou roli sehrají i NPC. Podle titulku „Raid started“ na jednom ze záběrů videa tipuji druhou možnost. Celkově koncept Triad Wars hodně připomíná variaci na GTA Online.

zdroj: Archiv

Triad Wars podle záběrů videa nabídne bojový systém na blízko jako Sleeping Dogs, což platí i pro systém reputace. Přestřelky tedy vypadají stejně jako v jakékoli jiné akční hře - záleží ale na tom, jak budou zábavné. Z videa to člověk opravdu nerozezná.

Momentálně je hra plánovaná jen pro PC a vyjít by měla začátkem příštího roku. Ovšem nyní se můžete přihlásit do uzavřené bety.

Nejnovější články