Tvůrci Sherlock Holmes adventur chystají Call of Cthulhu hru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Sherlock Holmes adventur chystají Call of Cthulhu hru

17. 1. 2014 11:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kdy jsme tady měli opravdu pořádnou a nervydrásající hru ze světa Cthulhu? Už to nějaký ten pátek bude a pokud mě paměť nešálí, tak si naposled vybavuju Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Předloni sice vyšla mobilní Call of Cthulhu: The Wasted Land, ale ta už zabrousila do poměrně odlišného žánru. Teď nám svítá naděje na nové hororové dobrodružství, které tady na základě slavného díla H. P. Lovecrafta dlouho nebylo.

Nové Call of Cthulhu budou mít na svědomí vývojáři ze studia Frogwares Games Development Studio a vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4. Hra zatím nemá ani finální název, ani přibližné datum vydání, prostě nic. Jediné co vydavatel Focus Home Interactive pustil ven, je hrstka artworků, které vypadají moc pěkně. Pokud se hra bude držet atmosféry, která z artworků vyzařuje, máme se na co těšit. Hlavně pokud to nebude střílečka, ale nějaký adventurní horor.

Pokud vám snad Frogwares nic neříkají, tak vězte, že mají za sebou především adventury se Sherlockem Holmesem. Loni v létě ale vydali logickou first person puzzle hru Magrunner: Dark Pulse, kde už k celému Cthulhu mýtu přičichli a očividně se jim to zalíbilo. Já bych se tetelil blahem, kdyby se tvůrcům podařilo alespoň z části podchytit tu skvělou atmosféru, kterou mělo Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth z roku 2005.

Alespoň teda první polovina hry. Jakmile dostal hráč do ruky zbraně, šlo to pomalu, ale jistě dolů. Doufejme, že nová hra takovou sestupnou tendenci mít nebude. Jeden artwork z nové hry je nahoře, na zbytek se můžete podívat v galerii.

Nejnovější články