Paradox vydá kolekci všech Mount & Blade her
zdroj: tisková zpráva

Paradox vydá kolekci všech Mount & Blade her

2. 3. 2012 10:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Máte rádi středověké bitvy? Představu hrdiny (či padoucha), který projíždí světem, má vlastní kumpanii vojáků, o níž se stará a plete se do politiky celého kontinentu? Nebo na politiku kašle a začne výnosný byznys jako obchodník či naopak bandita, který karavany přepadá? Milujete rozsáhlý multiplayer, ve kterém můžete ztékat hradby mohutných hradů?


Pokud jste odpověděli na vše "ano" a nehráli jste Mount & Blade, tak už nic nechápu.

Tahle hra patří k tomu nejlepšímu, co v poslední dekádě vyšlo a tak trochu definuje samostatný žánr. Je hříšně opomíjena většinovým publikem, snad proto, že nevypadá zrovna atraktivně, ale upřímně, na to zapomenete po několika bitvách. Je to silně návykový a pekelně povedený kousek. Ale nevěšte hlavu, máte šanci to napravit: Paradox oznámil, že vydá kolekci všech tří her, tedy Mount & Blade, Mount & Blade: Warband a Mount & Blade: With Fire and Sword (který vás vezme do Sienkiewiczova Ohněm a mečem).

Je to skvělý nápad, jen má pár drobných mušek. Upřímně, nemá asi cenu hrát Mount & Blade, když se můžete vrhnout na Warband, který je propracovanější a prostě lepší. Ale jako sběratelský kousek, proč ne. With Fire and Sword zase není špatný nápad, ale má pár bugů a pár designových problémů... což neznamená, že to nemůže být dobrá zábava. Takže nám ke štěstí chybí jen cena celé kolekce. Měla by být atraktivní, protože už teď jde sehnat Warband „za babku“. A už jsem se zmínil o té obrovské škále atraktivních modů...?

Nejnovější články