FTL: Faster Than Light dostane s iPad verzí i expanzi
zdroj: tisková zpráva

FTL: Faster Than Light dostane s iPad verzí i expanzi

12. 11. 2013 10:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pamatujete ještě na vesmírnou strategii FTL: Faster Than Light, kde jste se starali o svou loď a posádku? Měli byste, protože byla pekelně návyková věc, ke které se dodnes vracím pro pár okamžiků relaxace a následné frustrace. O to větší radost mi nyní udělal fakt, že tvůrci oznámili chystanou expanzi FTL: Advanced Edition.

Vyjde zdarma společně s iPad verzí FTL. Nenabídne jen nějaké kosmetické změny. FTL: Advanced Edition by měla přinést spoustu nových zbraní, dronů, systémů, nepřátel, misí atd. Některé mise a zápletky prý navíc napíše Chris Avellone. Ano, ten Chris Avellone.

Půjde i dělat mnohem více hrátek při obraně lodi a abordáži. Teleportér kupříkladu zvládne vracet invazní jednotky, ošetřovna zase místo léčení zvládne zraňovat a k tomu zde bude široká paleta nových zbraní a efektů, jako je třeba ochromení posádky a tedy její vyřazení z boje a ovlivňování vlastností lodi – alespoň na čas.

Novinkou, celkem logickou, je oznámení iPad verze FTL. Hra byla optimalizována pro dotykové ovládání a objeví se zde rovnou ve verzi FTL: Advanced Edition. Hrát bude fungovat na od druhé generace iPadů a iPad Mini. Na telefonech ale hru nečekejte, po sérii testování tvůrci došli k tomu, že by to prostě nefungovalo tak, jak mělo. Co se týče tabletů s Androidem, prý by rádi hru přenesli i na tuto platformu, ale je to stále s otazníkem. FTL: Advanced Edition prý vyjde příštího roku.

Nejnovější články