A Boy and His Blob po letech míří ze SNES a Wii na PC a konzole
zdroj: tisková zpráva

A Boy and His Blob po letech míří ze SNES a Wii na PC a konzole

6. 1. 2016 12:36 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

19. ledna dorazí na na Steam, Xbox One, Vitu a na PS4 další letitý titul ze SNES. První HD remake A Boy and His Blob vyšel v roce 2009 na Wii a šest let poté jej vydavatel Majesco Entertainment dopraví i na konzole nové, kam titul dorazí s obsahem známým z Wii. Majitelé konzolí od Sony navíc potěší funkce cross-buy. Neuvěřitelných 27 let po původním vydání hry tak hráči opět zavítají na planetu Blobolonia, kde se v roli malého chlapce a tajemné mnohotvárné entity pokusí zachránit svět.

Základním stavebním kamenem hratelnosti této plošinovky budou logické hádanky postavené na tom, že svého Bloba budou hráči vykrmovat fazolkami různých barev. Blob se následně za odměnu bude tvarovat dle aktuálních potřeb. Jak odhaluje přiložený trailer, tak z Bloba půjde vytvořit například zorbingovou kouli, žebřík, ale i zbraň proti černě zbarveným nepřátelům.

Celkem má Blob ve 40 úrovních nabízet až 15 speciálních tvarů a dovedností. Vedle toho hra nabídne emotivní příběh o putování dvou spřátelených duší a řadu hádanek. Drobný náhled můžete vidět na stránkách hry, jež jsou vyvedeny formou jednoduché plošinovky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články