Čtyřicet obrázků z Operation Flashpoint 2
zdroj: tisková zpráva

Čtyřicet obrázků z Operation Flashpoint 2

20. 5. 2005 11:11 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Prostřednictvím GameSpotu se dnes na internet dostalo hned 40 pěkných obrázků ze hry, která dosud nesla název Operation Flashpoint 2, ale bude přejmenována.

Jedná se o skutečné in-game screenshoty ve vysokém rozlišení, z nichž je po grafické stránce znát velký pokrok oproti prvnímu dílu OFP či včera oznámenému Armed Assaultu, který používá jiný (technologicky horší) engine. Všimněte si například kamenů roztroušených po poušti, realistických modelů bojové techniky nebo kopřiv u zastávky v typické české vesnici.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle informací z jednoho německého časopisu má být hra mnohem dynamičtější než OFP a nabídnout náhodně generované mise. Počítačem řízené spojenecké i nepřátelské jednotky v ní budou, nehledě na účast hráče, vzájemně válčit 24 hodin 7 dnů v týdnu. Dění má být rozděleno do tří kapitol - v té první začnete jako zelenáč, zatímco v té druhé již budete dávat příkazy své četě, se kterou můžete číle konverzovat ("Kolik ruskejch tanků si viděl?"). V poslední třetí kapitole se stanete elitním vojákem v kevlarové vestě, který provádí sabotáže za nepřátelskou linií. Jak budete postupovat hrou, vylepšíte si své schopnosti. Využít přitom můžete tanky, vrtulníky, nákladní auta, džípy a lodě. Hra prý bude hotova NEJDŘÍVE koncem roku 2006.

Update 14:00 - jak jsme předvídali, tisková zpráva je venku a společně s pěti dalšími obrázky oficiálně ohlašuje tuto zatím bezejmennou hru (název Operation Flashpoint 2 nešlo použít, neboť tuto ochrannou známku vlastní Codemasters, se kterými se Bohemia Interactive Studio rozešeli a nyní hledají jiného distributora - pozn.aut.). Hra bude zasazena do roku 2010, kdy jste jako součást mezinárodního válečného kontingentu vysláni do Evropy a Asie, abyste zabezpečili stabilitu dané oblasti. Žánrově ji autoři nazývají mixem akurátní vojenské simulace se strategickými a RPG prvky. Samozřejmostí se stane přítomnost multiplayeru i editačních nástrojů. Coby termín vydání je potvrzeno 4. čtvrletí příštího roku, kdy se má hra objevit ve formátu PC DVD-ROM.
zdroj: GameSpot, vlastní

jd

Nejnovější články