Co se děje s The Fall: Last Days of Gaia?
zdroj: tisková zpráva

Co se děje s The Fall: Last Days of Gaia?

2. 12. 2005 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Bylo jednou jedno postapokalyptické RPG, které všichni hodně očekávali mimojiné proto, že na něm dělalo pár tvůrců Falloutu, které měl celý projekt za vzor (viz interview), ale od jisté doby o něm nebylo vidu ani slechu.

Jelikož český distributor SeVeN M od konce léta sebejistě hlásal, že hra vyjde na 100% do pár týdnů, některé papírové časopisy prostě vzaly oceňovanou německou verzi (dostupnou na tamním trhu už od listopadu 2004), aktualizovaly ji posledním patchem a zrecenzovaly ji. To ale nebyl šťastný tah. The Fall - Last Days of Gaia totiž momentálně prochází téměř kompletní restrukturalizací a anglická verze bude de facto úplně jinou hrou. Při pohledu na čerstvé screenshoty z již hotového zdokonalení enginu člověka do očí ihned trknou mnohem detailnější modely postav či textury budov a prostředí, propracovanější objekty, nové nasvícení scény, více efektů při soubojích atd.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavní designér Carsten Strehse ze Silver Style Entertainment v diskusních fórech uvedl, že americká verze také přinese mnohem více úkolů a zbraní, nutnost doplňování nádrže u vozidel, jiné portréty charakterů a spoustu drobných vylepšení - včetně těch z německé Extended edice z dubna, mezi něž patřily dvě nové postavy a mise, snadnější navigace po mapě, easter-eggy a odstraněná kvanta chyb. Rozhodně se tedy vyplatí počkat si, což doufejme učiní i domácí distributor. Do kdy? SeVeN M slibuje (resp. spíš jen odhaduje ;) The Fall s českými titulky na únor (předobjednávka z GameShopu, 899 Kč), ale podle našeho názoru zabere dokončení předělávky cca 60% hry mnohem více měsíců (odhad: léto 2006), zvlášť když ještě pro anglicky mluvící země ani nemá oznámeného vydavatele a nějaký čas také ukousne dořešení potíží s lokalizací.
zdroj: homepage, diskusní fóra, vlastní

jd

Nejnovější články