Datadisk Mandate of Heaven pro Europa Universalis IV rozšíří možnosti asijských národů
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Mandate of Heaven pro Europa Universalis IV rozšíří možnosti asijských národů

3. 3. 2017 10:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Společnost Paradox má dle úhlu pohledu buď skvělý, nebo zatraceníhodný zvyk svoje velkolepé strategie dlouhodobě zásobovat novými a novými rozšířeními. Nejinak je na tom i Europa Universalis IV, zasazená mezi konec středověku a nastupující průmyslový věk, tedy od 15. po 19. století. Nejnovějším přírůstkem do série DLC je The Mandate of Heaven soustředící se na východní Asii, především Čínu, Mandžusko a Japonsko.

Autoři se v DLC snaží mimo jiné vyřešit problém absence krátkodobých cílů, a tak zavádějí systém věků. Pokud se vám bude dařit plnit dílčí úkoly, odměnou vám bude zlatý věk – 50 let zvýšené prosperity a moci. To jistě přijde k duhu všem možným impériím. Ovšem Čína něco takového snad ani nepotřebuje. Díky systému meritokracie je připravena na dobré i špatné časy. Ať už v Říši středu vládne kdokoli, může se spolehnout na profesionální, efektivní úřednickou sílu, a to je výhoda k nezaplacení.

zdroj: Archiv

Rukávem plným triků ovšem disponují i mandžuské kmeny. Ty mohou svolat levné a efektivní armády a buď se bránit útokům zvnějšku, nebo svému pánu poskytnout nezanedbatelnou vojenskou pomoc. Kdo oním pánem bude, to je otázka. Klidně by to mohlo být Japonsko – národ, v němž všem vládne šógun. Ovšem kdo je to šógun? No přeci ten, kdo ovládá hlavní město Kjóto. Menší daimjó se se svou poníženou pozicí nemusí smířit nadlouho. Ovšem pozor – pokud vládce ucítí zradu, může své poddané donutit spáchat seppuku.

Další vylepšení umožňují některým asijským mocnostem vymáhat od slabších národů tribut výměnou za to, že nebudou zašlapány do prachu historie. Všichni vládcové po celém světě pak jistě ocení, že běžné diplomatické příkazy a možnosti jsou nyní díky změně uživatelského rozhraní snáze dostupné. A všechno to samozřejmě dokreslují nové portréty, modely, zvuky, události a rozhodnutí.

Europa Universalis IV: The Mandate of Heaven prý bude dostupná už brzo na Steamu i Paradox Store.

Nejnovější články