Brothers in Arms: Furious 4
Věková dostupnost

Brothers in Arms: Furious 4

Články

15 očekávaných her, které si nikdy nezahrajeme

Na každou vydanou hru připadá hned několik zrušených a ani o nich nevíme. V útrobách velkých studií se do fáze prototypu dostane dlouhá řada titulů, jen aby se ukázalo, že nefungují a vývojáři se můžou začít soustředit na jiný pokus. Už méně často se stává, že dojde k veřejnému oznámení takového prototypu, na který se začneme těšit, aby pak přišla rána shůry a nám zůstaly jen oči pro pláč. Zavzpomínejme společně na několik takových velmi očekávaných her, kterých se (s největší pravděpodobností) nikdy nedočkáme.

Borderlands 3 zatím neexistuje, Gearbox nestíhá dělat jiné hry

Duke Nukem Forever a Aliens: Colonial Marines možná dobrou reputaci Gearboxu částečně pošramotily, ale studio se nevzdává a připravuje hromadu titulů. Velmi překvapivé ovšem je, že šéf Randy Pitchford řekl na plná ústa, že ani jedna z chystaných her není Borderlands 3. Zarážející je to o to víc, když si uvědomíme, jak velkým hitem byla jednička a hlavně i dvojka, které se prodalo už přes 8,5 milionů kusů. Člověk by řekl, že vedení 2K bude na Gearbox tlačit aby co nejdřív vyrukovali s Borderlands 3, ideálně pro minulou i současnou generaci. A ono ne.

Rozum vítězí: Furious 4 nevyjde pod značkou Brothers in Arms

Rozum zvítězil nad marketingem a odlehčená kooperativní akce Brothers in Arm: Furious 4 tak nakonec nevyjde pod značkou Brothers in Arms. Naznačil to už nedávno šéf Gearboxu Rand Pitchford v rozhovoru pro CVG, kde uvedl, že se hra za poslední měsíce hodně změnila, což byl důvod, proč o ní nebylo slyšet. O víkendu během panelovky na PAX Prime pak Pitchford na rovinu separaci Furious 4 od značky Brothers in Arms potvrdil. Zaplaťpánbůh.

Brothers in Arms Furious 4 se mění, prý budeme překvapeni...

Na představení a následnou E3 prezentaci Brothers in Arms Furious 4 jsem reagoval takřka automaticky: je to vážně docela pěkný, ale rozhodně ne pod značkou BiA. Neřešil jsem to ani tak z hlediska fanouškovského, protože BiA hry mi na srdci nijak zvlášť neleží, ale z hlediska logického. Jestli si totiž v Gearboxu a Ubisoftu mysleli, že tohle fandům původní série nerozstřelí mozek na hadry, tak asi při firemním brainstormingu moc bumbali. A jak se zdá, tak vystřízlivění přišlo sice malinko s křížem po funuse, ale přišlo. O Furious 4 totiž od představení na loňské E3 nebylo ani vidu, ani slechu, dokonce se jednu chvíli (planě!) spekulovalo o zrušení projektu a šéf Gearboxu Randy Pitchford až nyní pro CVG prozradil, jak to vlastně s hrou je.

Brothers in Arms: Furious 4 i Rainbow 6 žijí, potvrzuje Ubisoft

O kooperativní akci Brothers in Arms: Furious 4, která na loňské E3 docela překvapila, se od té doby nikde nic nového neobjevilo. Gearbox mlčel, Ubisoft mlčel a na letošní E3 jsme se dozvěděli velké kulové. Nedávno navíc proběhly internetem nepotvrzené spekulace o tom, že je hra zrušena. Teď přímo Ubisoft potvrdil, že Brothers in Arms: Furious 4 zrušena není a hru prý znovu uvidíme. Víc jsme se bohužel nedozvěděli, takže je otázkou, jestli hru uvidíme ve stejné verzi, nebo došlo k nějakému restartu vývoje.

Potvrzení další Brothers in Arms hry, tentokrát už klasické

V průběhu festivalu PAX East došlo k jednomu nečekanému oznámení: vedle již představeného titulu Brothers in Arms: Furious 4, které byl poprvé k vidění v červnu na letošní E3, studio Gearbox paralelně vyvíjí druhý akční titul ze stejné série.