Nejčtenější články týdne - od Death Stranding až po Kingdom Come
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne - od Death Stranding až po Kingdom Come

2. 6. 2019 16:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Death Stranding je bez pochyby jednou z nejočekávanějších her posledního roku „aktivního života“ současné generace konzolí. Není proto divu, že se článek o datu vydání stal jedním z nejčtenějších a nový trailer jedním z nejsledovanějších za poslední týden. Kodžima dodá své nové dílo už letos, což je asi dřív, než většina z nás čekala. A navíc jsme se z nového traileru dozvěděli něco konkrétního. Nevíme jak vy, ale my se začínáme pomalu těšit.

Nejčtenější články týdne

Total War: Three Kingdoms
Total War: Three Kingdoms má nejsilnější start v dějinách série
Když studio Creative Assembly poprvé oznámilo, že další plnohodnotný díl série Total War se podívá do starověké Číny, tradiční fanoušci asi byli dost překvapení. Total War vždycky býval hodně eurocentrický, s čestnou výjimkou Shoguna, ale upřímně řečeno – japonští samurajové jsou nám zápaďákům popkulturně tak nějak blíž než čínská historie. Ovšem kdo by od Three Kingdoms čekal propadák, ten by se šeredně spletl. Hra naopak láme rekordy.
AMD Ryzen 3000
Nové procesory AMD Ryzen 3000: parametry, cena, dostupnost (Computex 2019)
Na Computexu jsme se od AMD dočkali představení nových Ryzenů 3000 v čele s 12jádrovým modelem s 24 vlákny a taktem až 4,6 GHz. Seznamte se: Ryzen 9 3900X. Nechyběly však ani 7nm varianty Ryzenů 7 a 5, u kterých narostly pracovní frekvence. Nadějně vypadá i zvýšení IPC. Vyrovná se AMD ve hrách konečně Intelu?
The Godfather
Legendární Kmotr jako hra: Jak se povedla adaptace kultovního hitu?
Píše se rok 2006, městským akcím vládne GTA: San Andreas a synonymem vynikajícího gangsterského příběhu je česká Mafia. Do toho přicházejí Electronic Arts s těžkým kalibrem, který však je zároveň i závazkem a nebezpečnou zbraní – licencí na legendárního Kmotra. Jak se převedení Puzova románu do videoherní podoby povedlo? Vyplatí se i po letech zalehnout na matrace, nebo je lepší herního Godfathera nechat spát s rybami?
Kingdom Come: Deliverance - A Woman's Lot
Konečně si můžete v Kingdom Come zahrát za Terezu v největším a posledním DLC A Woman’s Lot
Českému RPG Kingdom Come: Deliverance se během kickstarterové kampaně před víc než pěti lety podařilo odemknout celkem sedm dodatečných cílů, ze kterých dosud nebyly splněny dva – hratelná ženská postava a psí společník. Oba tyto resty řeší poslední a zároveň největší DLC A Woman’s Lot, ve kterém si hlavní roli střihne Jindrova potenciální přítelkyně Tereza.
Death Stranding
Death Stranding vyjde v listopadu, sledujte nový trailer
Kodžima sliboval něco velkého – a něco velkého dorazilo. Očekávané cosi jménem Death Stranding konečně zná své datum vydání, kterým je 8. listopad letošního roku – samozřejmě výhradně na PlayStationu 4 a jak je u Sony dobrým zvykem, s českými titulky. K tomu jsme dostali ještě skoro devítiminutové video, které najdete uvnitř článku.

Redakce doporučuje

Quake II comparison
Quake II dostává oficiální remaster s ray tracingem
Žijeme v opravdu zvláštní době. Demonstrace schopností ray tracingu na vysoce kvalitních scénách v nejmodernějších hrách je zcela logická, ale aplikovat stejnou technologii na 22 let starý software? To je… možná ještě smysluplnější. Jedině tak totiž zaznamenáte obrovský kus cesty, který hry za dvě dekády urazily. Výrobce grafických karet Nvidia si za svého testovacího panáka vybral stařičký Quake II, jehož remasterovanou verzi dá zakusit každému.
Mad Games Tycoon
Mad Games Tycoon – příběh překvapivého úspěchu mého studia Pazuzu Games
Už odmala mám sen jako spousta z vás – chtěl bych tvořit hry. Nápadů je spousta, ale čas na jejich realizaci chybí. Jsem sice ve stejném odvětví, ale na druhé straně barikády. Jednou ji určitě přelezu a vyzkouším si život z opačné perspektivy, ale to je ještě hodně daleko. Nicméně tato touha a láska k manažerským strategiím u mě způsobily velkou oblibu titulu Game Dev Tycoon. Před pár dny jsem zatoužil po opětovném rozjetí kariéry virtuálního herního vývojáře, ale Game Dev Tycoon je až příliš povrchový, a hlavně ohraný. Nainstaloval jsem proto mnohem komplexnější Mad Games Tycoon a šel si splnit sen. Toto je příběh velmi překvapivého úspěchu.
Star Wars Jedi: Fallen Order
EA na E3 ukáže Star Wars Jedi: Fallen Order, ale na Anthem už místo nezbylo
Naše redakční E3 predikce opět procházejí velkou zkouškou. EA se totiž rozhodla seznámit nás rovnou s kompletní náplní svého streamu, který připadá na sobotní večer (tedy sobotu 8. června). Objevuje se na něm spousta nepřekvapivých titulů, ale stejně tak některé chybí a zdá se, že případné novinky se streamu nezúčastní.
Gears 5
Xbox Game Pass dorazí na PC, na Steamu bude víc her od Microsoftu
Microsoft nedávno naznačil, že by se chtěl kromě Xboxu více zaměřit i na PC platformu. Halo: The Master Chief Collection vyjde mimo microsoftího obchodu i na Steamu a firma teď přichází s oznámením předplatného Xbox Game Pass pro Windows 10. A protože chce, abyste měli svobodu volby, kde si hry budete pořizovat, spousta her od jejích studií se dostane na Steam.
Baldur's Gate 3
Další RPG od Larianu asi nebude Original Sin III, ale Baldur's Gate 3
Na oficiálním webu Larian Studios se objevila tajemná, zlatavá římská trojka. Vzhledem k jejich nedávné historii by skoro každý automaticky předpokládal, že půjde o jemný náznak pokračování Divinity: Original Sin 2. A ono asi ne - metadata stránky ukazují hned několik zmínek o jiné populární RPG sérii: Baldur's Gate!

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme depresivní adventuru A Plague Tale: Innocence
Čistě singleplayerový, příběhový počin studia Asobo se naštěstí povedl. Adventura A Plague Tale: Innocence si odnesla chválu nejen od Patrika, ale i celého světa. Dneska si v GamesPlayi ukážeme, jak toto spojení stealthu, hladových krys a nemilosrdné inkvizice vypadá v chodu.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Fight Club #428 s tvůrcem Golem VR
Po několika odkladech v našem studiu konečně přivítáme Tomáše Bachtíka, jednoho z tvůrců zážitku z rudolfinské Prahy ve virtuální realitě Golem VR, který je kromě toho také vášnivým hráčem. Mimo to probereme nějaké ty aktuální záležitosti, ať už kolem zaklínačského seriálu, nebo českých her, které se po zimním spánku probouzí k životu.
Gamesplay_poutaky_ahoj
NeoRetro – hrajeme hororový survival Dead Space
Dnes se v naší vzpomínkové sérii podíváme do roku 2008, na palubu vesmírné lodi zasažené mimozemskou invazí. Isaac Clarke si v Dead Space musí poradit s nekromorfy, oživlými mrtvolami svých kolegů, a především přežít. Hraní se tentokrát ujme naše redakční posila Tonda, kterému v nehostinném, strašidelném prostředí bude dělat společnost Adam.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Sledujte Hardware Club #33 o COMPUTEXu
Dnes se naše hardwarová sestava podívá na situaci okolo nových produktů AMD, které představilo na letošním COMPUTEXu. Po mnoha letech čekání se všem hráčům a uživatelům PC doslova zhmotnil sen o ultra výkonných procesorech a grafikách za dostupné ceny.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay - hrajeme vesmírný simulátor Frontier: Elite II
V dnešním Retro GamesPlayi se podíváme na zoubek pokračování prvního Elite z roku 1984, Frontier: Elite II z dílny jediného vývojáře Davida Brabena. Vyšlo v roce 1993 pro Amigu, Atari ST a DOS. Zachovalo si důležité prvky originálu, jmenovitě simulaci vesmírného obchodování a boje, a přidalo k nim realističtější fyziku a přesnější model galaxie.

Nejnovější články