Best of 2022: Nejlepší akční hra
zdroj: vlastní foto

Best of 2022: Nejlepší akční hra

26. 12. 2022 15:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Povedených čistokrevných akčních her (nikoli akčních adventur, na ty přijde řada později!) jsme letos dostali jen pár. Přesto se nám z nich podařilo vybrat poměrně nesourodou trojici titulů, z nichž každý exceluje v trochu jiném aspektu, každý si ale podle nás ocenění zaslouží. Tak se na ně pojďme podívat!

3. místo: Call of Duty: Modern Warfare II

Call of Duty: Modern Warfare 2 zdroj: Foto: Activision Blizzard

Ačkoli jsme se při výběru shodli na tom, že letošní díl nedosahuje kvalit rebootu značky Modern Warfare z roku 2019, pořád se jedná o jedno z nejlepších Call of Duty posledních let. Kampaň má sice občas problémy s tempem, mnohdy se spoléhá na již prožité situace a implementace craftingu je vyloženě bizarní, Modern Warfare II si nicméně odnáší ocenění hlavně za skvělý multiplayer, vylepšenou Warzone 2.0 i nový mód DMZ.

Vývojáři ze studia Infinity Ward i tentokrát dokázali, že jsou tím nejschopnějším týmem, který se o značku Call of Duty stará, a Modern Warfare II představuje velmi bohatý balík obsahu, se kterým budou někteří členové redakce s radostí trávit čas po celý rok.

2. místo: Bayonetta 3

Bayonetta 3 zdroj: Foto: Nintendo

Čarodějce Cereze, známé spíše jako Bayonetta, trval návrat na naše obrazovky dlouho a v určitých momentech začalo být mlčení ze strany PlatinumGames velmi podezřelé. Nakonec se ale dobré dílo podařilo a třetí Bayonetta je přesně taková, jakou si fanoušci značky vysnili. Autoři se nijak nedrží zpět a neustále na hráče chrlí jeden pompézní a absurdně megalomanský moment za druhým.

Bayonetta dostala do vínku nové démonické posluhovače, snad ještě větší dávku sexappealu a obvyklé fantastické tempo, které nenechá ani na chvilku vydechnout. Zároveň dokázala, že jí jsou omezení Switche už docela těsná, takže kde je ta silnější konzole, milé Nintendo?

1. místo: Vampire Survivors

Vampire Survivors zdroj: poncle

Nejlepší akční hra naší letošní ankety je na první pohled překvapivě… neakční. Hráč si vystačí jen s ovládáním pohybu, a tak může kvedlání analogovou páčkou či ťukání do WASD působit až uspávacím dojmem. Jenže omyl, holenkové, Vampire Survivors dokáží na obrazovce vykreslit takovou holomajznu, že jim to můžou všichni leda závidět!

Přidejte k tomu účinné a velmi uspokojivé synergie schopností, spoustu odemykatelných bonusů a tajemství a neustálou chuť se zlepšovat a vyjde vám herní krmě, která letos svou návykovostí prostě nemá obdoby. Skutečně vynikající zážitek hodný zlaté medaile.

Nejnovější články