Zítra vyjde sci-fi strategie Etherium, která zajímavě kombinuje prvky tahovky a RTS
zdroj: tisková zpráva

Zítra vyjde sci-fi strategie Etherium, která zajímavě kombinuje prvky tahovky a RTS

24. 3. 2015 10:20 | Video | autor: Honza Konfršt |

Sci-fi strategie Etherium od pařížského studia Tindalos Interactive vychází už zítra a následující trailer vás tedy v prvé řadě nabádá k vytažení pomyslné peněženky a následnému nákupu hry, třeba na Steam. Ještě dnes můžete mít Etherium s desetiprocentní (předobjednávkovou) slevou, ale jaká je to motivace, když je stoprocentně jisté, že bude hra spíš dříve než později k mání s mnohem větší slevou v nějakém tradičním (jarní, letní, velikonoční) výprodeji. Rozhodnutí je ale na vás, třeba chcete tvůrce podpořit koupí hry za plnou cenu. Nedivili bychom se tomu, protože Etherium působí zajímavě!

Video nabízí záběry trojice frakcí, které bojují o tajemnou surovinu s názvem Etherium. Pestrobarevná grafika odhaluje, přinejmenším vizuální, variabilitu frakcí, ale pro Etherium je specifické hlavně proměnlivé počasí s přímým vlivem na dění na bojišti.

Šarvátky probíhají v galaktickém měřítku, kdy bojujete o jednu ze šestice planet s touto vzácnou surovinou, tak i v měřítku planetárním, kdy už si na konkrétních planetách rozbíjíte ústa se soupeřem.

Etherium je v první řadě real-time strategie, ale nabízí navíc i zajímavý tahový mód Conquest, o kterém se nedávno v článku rozepisoval Adam. Pokud vás třeba Planetary Annihilation neuspokojila a doufáte, že Etherium prázdno vaší strategické duše vyplní, určitě si o Conquest módu detaily přečtěte. Možná pak hru uvidíte v trošku jiném (lepším) světle.

Etherium si můžete v akci prohlédnout zítra během streamu na Twitchi, který začíná v 19:15.

Nejnovější články