Zaklínač 3 bude na Xbox One podporovat hlasové příkazy
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač 3 bude na Xbox One podporovat hlasové příkazy

10. 6. 2013 21:30 | Video | autor: Adam Homola |

Už dříve jsme věděli, že se Zaklínač 3: Divoký hon chystá na PC, PlayStation 4 a “další high end platformy”. Tím se samozřejmě nemyslelo Wii U, ale Xbox One. Polští CD Projekt byli jedni z těch šťastlivců, kteří mohli svoji novou hru prezentovat na pódiu Microsoftu. Tam také debutovali vůbec první gameplay trailer přímo ze hry, na který se můžete podívat po rozkliku.

obrázky, které CD Projekt RED v uplynulých měsících vydávali byly více než působivé, ale nové video mluví za vše. Obrovský otevřený svět postavený na regionech vypadá úžasně i v pohybu a je škoda, že nový trailer má jen necelé dvě minuty. Na tuhle nádheru bychom mohli koukat mnohem déle.

Důvod, proč byl Zaklínač 3 zrovna na konferenci Microsoftu není tak ďábelský, jak by se snad mohli někteří skalní fanoušci domnívat. Ne, Microsoft si nezajistil žádné exkluzivní DLC, nebo časovou exkluzivitu celé hry. Výhody, které budete mít v Xbox One verzi třetího Zaklínače jsou vyloženě dobrovolné doplňky. Nic, do čeho by vás vývojáři na Xboxu nutili.

Tou první jsou hlasové příkazy a ovládání přes Kinect. To bude dobrovolné a vůbec ho nebudete muset používat. Pokud ale budete chtít, když už bude ten Kinect povinnou výbavou, budete moct některé příkazy na televizi zařvat. Jak přesně to bude vypadat a co všechno půjde ovládat hlasem bohužel na tiskovce neukazovali.

Druhou a potenciálně zajímavější novinkou je podpora Smart Glass. Skrze Smart Glass budete moct spravovat například inventář a podobné aktivity “kolem”. Což by mohlo být na tabletech skutečně přínosem, pokud to tvůrci dobře zpracují. Detaily si ale také, podobně jako u hlasového ovládání, ještě nechali pro sebe. Tak jako tak, trailer je parádní sám o sobě.

Pětiminutový vývojářský deníček o třetím Zaklínači.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články