"Zahrajte" si zombie akci Dying Light ve stylu interaktivního filmu
zdroj: tisková zpráva

"Zahrajte" si zombie akci Dying Light ve stylu interaktivního filmu

17. 12. 2014 19:57 | Video | autor: Petr Poláček |

Tvůrci z Techlandu se dlouhodobě chlubí, že jednou z největších předností zombie sandboxu Dying Light je možnost hrát po svém - řešit nastalé situace několika způsoby, které navíc nejsou předepsané. Aby vývojáři svůj argument podpořili, připravili pro zvídavé hráče následující interaktivní video, ve kterém si "vyzkoušíte" průchod jednou misí na základě svých vlastních rozhodnutí. Samozřejmě můžete na několik pokusů své volby různě měnit, abyste zjistili, jak velkou vlastně od tvůrců dostanete volnost.

Dying Light vyjde pro PC, PS4 a Xbox One už na konci ledna příštího roku, a přestože zombie hrám neholduju s výjimkou série Resident Evil, brousím si už na nemrtvé ve hře od Techlandu mačetu. Plynulost a volnost pohybu ulicemi města Harran je totiž nesmírně nakažlivá (v dobrém slova smyslu) a zamlouvá se mi též proměna herních podmínek na základě změny denní doby.

Zatímco ve dne člověk s nakaženou pakáží zamete celkem snadno, v noci je lepší se zombíkům vyhnout, protože mají početní i silovou převahu. Raději se jim ale vyhnu i ve dne, a když dojde na nezbytnou likvidaci, připravím si vypečenou past.

Částečně jsem si svůj styl hraní vybral dopředu díky demoverzi na Gamescomu, zcela jsem se ale ujistil právě při "hraní" interaktivního videa. Mnohem víc mě baví nalákat zombíky do pasti než se otravovat s ruční likvidací, která s sebou nese riziko nepříjemného pokousání. Jaký styl je vlastní vám? Jen se pochlubte :) 

Dying Light vyjde pro PC, PS4 a Xbox One už 27. ledna 2015.

Nejnovější články