Záběry z hraní upevňují dojem, že Sunset Overdrive lze majitelům Xbox One jedině závidět
zdroj: tisková zpráva

Záběry z hraní upevňují dojem, že Sunset Overdrive lze majitelům Xbox One jedině závidět

7. 7. 2014 11:02 | Video | autor: Petr Poláček |

S výraznou stylizací Sunset Overdrive se zřejmě nikdy neskamarádím, ale bez větších problémů zvládám pochopit, co je na vzhledu Xbox One hry od studia Insomniac pro řadu hráčů lákavé a zajímavé. Pastelové barvičky. Naštěstí Insomniac nesází na jednu kartu a úspěch Sunset Overdrive si chtějí pojistit humorem, nápaditostí a svéráznou hratelností, která podle nových záběrů z RTX 2014 mixuje prvky z Crazy Taxi, Tony Hawk či Ratchet & Clank her a bůhví z čeho ještě, co mi okamžitě nenaskočilo. Podívejte se sami.

Sunset Overdrive prezentoval v průběhu RTX 2014 v texaském Austinu komunitní manažer Brandon Winfrey a nejdříve pustil přihlížejícímu davu následující intro:

Snad každý musí ocenit kritiku konzumerizmu, kterou zápletka intra bez obalu vytahuje. Nebo jen tvůrci potřebovali vysvětlit původ svých krásných zombíků, co připomínají hovádka z prvních Resident Evil her? Druhá varianta je samozřejmě správná, nejsem naiva. Stejně ale intro rozešlu v rámci firmy všem závislákům na energy drincích různých značek. Že jich tady je... Z kávy jim žádná ošklivá mutace nehrozí.

Záběrů z hraní Sunset Overdrive jsme už každopádně viděli několik, naposledy třeba pětiminutové E3 2014 demo, ze kterého Adam vydedukoval spoustu informací. Najdete je v následujícím článku, ale nejdříve si dopřejte nových osm minut ze hry, které shrnují hlavní lákadla Sunset Overdrive.

Možnost konstantního pohybu poskytuje hře dynamický náboj, ale je zjevné, že demo obsluhuje osoba, která má pohybové nuance v malíčku. Winfrey ostatně připomíná, že míra pohybové elegance je přímo závislá na skillu hráče, protože nestačí stisknout jedno tlačítko, aby hlavní hrdina obstaral všechno sám – tedy klouzání po hraně střechy nebo kolejích, horizontální běh po zdi či odrážení od všemožných objektů.

Akčního baletu dosáhnete jen díky přenému načasování příkazů. A nezapomínejte na akční složku! Vedle pohybu prostředím musíte likvidovat značně agilní nepřátele některou z bizarních zbraní. Na divné zbraně, které s realitou nemají cokoli společného, jsou v Insomniac experti, což odkývá každý hráč série Resistance a hlavně Ratchet & Clank her. Právě druhé jmenované se akční složka Sunset Overdrive podobá ze všeho nejvíce, což lze považovat za dobrou volbu.

Brandon Winfrey nezapomněl během prezentace zmínit, že sice hrajete za mužskou postavu, ale její vzhled už je čistě v rukách hráče. Chcete, aby likvidoval z energeťáků vyrobené mutanty v sukýnce? Žádný problém. Zdůrazňovat, že je vše v rukách hráče je dnes nutné, i kdyby to nakrásně neměla být až tak úplně pravda. Jinak hrozí, že se do vývojáře pustí některá z aktivních herních subkultur a rozsápe jej i s hrou na kusy za to, že na ni nemyslí.

Winfreyovi, Insomniac ani Sunset Overdrive ale nic podobného nehrozí, protože reakce na hru jsou prozatím pozitivní. Neříkám to jen jako ouřada od stolu, co viděl z okna mezinárodního rychlíku dvě videa - opravdu hodně se líbila chlapcům z naší E3 výpravy, kteří měli možnost Sunset Overdrive hrát, a dlouze o tom vyprávěli. Majitelé Xbox One se zjevně mají nač těšit, majitelé jiných platforem mají zjevně čeho litovat – Sunset Overdrive vyjde 28. října pouze na Xbox One.

Nejnovější články