Záběry z first-person hororu Agony předvádí "krásy" pekla
zdroj: tisková zpráva

Záběry z first-person hororu Agony předvádí "krásy" pekla

17. 8. 2016 11:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Čím se liší nová ukázka z polského pekelného hororu Agony od přesně rok starých záběrů z prototypu? Snad jen lepším zpracováním nechutně (v dobrém slova smyslu) rozpohybovaného prostředí plného staveb z lidských kostí, démonů s podivnou anatomií a stěn z něčeho, co je snad živé maso. Zároveň ukázka utvrzuje v předsudku, že Agony bude spíše lineární záležitostí, jakkoli mají tvůrci dost času to vyvrátit. Hru chtějí vydat až v příštím roce. Největší škoda je, že ani následující osm minut dlouhou ukázku ze hry nevyužili k prezentaci vůbec nejzajímavější propagované vlastnosti hry: možnost obsadit mozek a následně kontrolovat jiné lidi a démony, aby hrdina přežil a nakonec se dostal z pekla ven.

Tvůrci ze studia Madmind neuspěli loni v srpnu s projektem na Kickstarteru - raději kampaň ještě před koncem zrušili. Záběry ze hry nabízejí vysvětlení, proč o hru nebyl moc velký zájem. Na první pohled nepůsobí Agony ničím zajímavě v tom smyslu, že by člověku vyrazila dech a měl chuť ji podpořit. V žádném případě to ale nemusí znamenat, že nepůjde o kvalitní a sugestivní first-person horor.

zdroj: Archiv

Atmosféra dle záběrů videa je správně pekelná, výjevy řádně hnusné. Představivost mají tvůrci správně velkou, jak dokládá design potvor a lokací obecně. Jestli ale disponují podobnými schopnostmi i v oblasti game designu, to z videa jaksi posoudit nelze. Záběry totiž představují pasáž, kde se nic moc neděje. Hrdina, který se probouzí v pekle, nic si nepamatuje, a snaží se najít cestu ven, se totiž na videu věnuje hlavně prohlídce prostředí. Jen v několika momentech video jemně naznačuje základní herní mechanismy v čele s odlákáváním potvor s pomocí louče. Nic víc.

Třeba ale tvůrci předvedou herní stránku Agony v průběhu Gamescomu, který se právě koná v Kolín nad Rýnem. Na hru se samozřejmě podívat půjdeme…

Pokud vše půjde podle plánu, vyjde Agony pro PC, Xbox One a PS4 někdy v průběhu příštího roku

Nejnovější články