Záběry z alfatestu Dooma ukazují, že nás čeká staromilská střílečka
zdroj: tisková zpráva

Záběry z alfatestu Dooma ukazují, že nás čeká staromilská střílečka

23. 10. 2015 11:55 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak už jsme vás včera informovali, o víkendu proběhne první alfatest multiplayeru Dooma pro hrstku vyvolených. Kromě představení několika zbraní a chytře vypadajícího teleportu jsme se ale více informací nedočkali. To nyní kompenzuje sdílné video z alfy, které se především věnuje samotným záběrům z hraní a celkem dobře vystihuje, jakou atmosféru a styl bude multiplayer mít.

Je jasné, kdyby nestačila předešlá prohlášení tvůrců, že Doom jde cestou staromilské střílečky, kde se musíte spoléhat na rychlost, reflexy a znalost mapy. Fragy se jen kupí, nejlépe se střílí do zad a kdo chvíli stál, už hnije opodál. Zápasy budou dynamické a do určité míry i chaotické. Nicméně, i tak si můžete všimnout, jak se vyplatí zkušenosti s mapou. Je třeba vědět, kde se vyplatí vyšplhat o úroveň výš, kam hodit teleport a jak se rychle dostat ke spawnu Revenanta.

Teleport samotný je nesmírně elegantní a vsadím se, že pekelně těžký na zvládnutí. Na jednom místě jej hodíte a následně se na jeho pozici můžete teleportovat. Ve videu je vidět perfektní provedení, kde ve vteřině hráč díky teleportu skočí jen o pár metrů, ale rázem je z kořisti lovec, protože je v zádech svého pronásledovatele.

Co se týče Revenanta, tedy démona, do nějž se vtělíte, pokud seberete spawnutý pentagram, nepůsobí tak přesíleně, jak se původně z popisu zdálo. Ano, jetpack a raketomety mu dávají velkou sílu a vládu nad bojištěm, ale jak je vidět, dobrým pohybem po mapě se dá útokům vyhýbat a nakonec jde Revenanta prostě ustřílet, tím spíše, když se pomocí jetpacku pohybuje všem na očích. Nicméně, se soudy počkejme na první dojmy hráčů z alfy. Plná hra vyjde na jaře příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články