Vzpomínkové video vypichuje hezké i hororové momenty z historie Need for Speed
zdroj: tisková zpráva

Vzpomínkové video vypichuje hezké i hororové momenty z historie Need for Speed

13. 5. 2014 11:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Kratičké a svižné video vydala EA u příležitosti úspěšně dožitých dvaceti let série Need for Speed. Pokud máte ve hrách něco odžito nebo jste jen zvědaví, video nabízí zajímavý pohled na historii slavné značky, v jejímž rámci se doposud prodalo přes 150 milionů kusů jednotlivých her. Jen se asi bude měnit míra nostalgie, která vás při sledování videa zaplaví.

Video představuje zajímavý průřez vývojem herní grafiky a poskytuje svědectví o době, což je nejvíce patrné při filmečcích. Abychom se ale nenechali unést tím, jak ve finále Need for Speed vypadá „jako naživo,“ závěr videa už patří stejnojmennému celovečernímu filmu, který se nepyšní CGI, ale tradičním stylem natáčení s reálnými auty a poctivými kaskadérskými triky. Kdo chce, může se pustit do identifikace jednotlivých dílů série, které video ukazuje.

Letos nás jinak nový díl Need for Speed nečeká. EA oznámila, že hodlá změnit přístup k vývoji série a raději hráčům nabídne jednou za čas kvalitní titul, namísto snahy vydávat každý rok nový díl.

Ghost Games, kteří na dalším titulu pracují, tak své plody práce veřejnosti předloží až v roce 2015. „Abychom udělali opravdu hru takovou, jakou ji chceme mít, rozhodli jsme se vzít si čas navíc a vydat ji až v dalším fiskálním roce. Když se díváme na trh se závodními hrami dnes a sledujeme Need for Speed značku, máme jasnou strategii a víme, co musíme udělat. A na to potřebujeme čas.“

zdroj: Archiv

Nejnovější články