Vývoj RPG Shadows: Heretic Kingdom zdárně pokračuje s původním tvůrcem
zdroj: tisková zpráva

Vývoj RPG Shadows: Heretic Kingdom zdárně pokračuje s původním tvůrcem

25. 7. 2014 19:03 | Video | autor: Adam Homola |

Chris Bateman byl designér a scenárista původního Kult: Heretic Kingdoms a fanoušci, kteří si ještě na osobité RPGčko z roku 2005 pamatují, budou jistě rádi, že se Bateman podílí i na dvojce. Ta se momentálně připravuje ve slovenském studiu Games Farm, ale Bateman se na Shadows: Heretic Kingdom podílí opět v roli scénáristy a spolupracuje i na designu. Nová hra by neměla být přímým pokračováním Kultu, byť je zasazená do stejného světa. Podle Batemana si máme vztah obou her představit tak, že Kult hraje spíše roli předehry, na níž Shadows nepřímo navazuje.

To znamená že ve hře budete potkávat mnohé staré známé postavy Kultu, ale hrdinové, kolem kterých se bude příběh Shadows: Heretic Kingdoms točit, budou úplně noví. Fanoušci si tak pojítka mezi oběma hrami vychutnají, ale neznalcům by to vadit nemělo. Zaměřením se hra spíše distancuje od high fantasy žánru, do kterého spadá například Pán Prstenů a snaží se celou tématiku pojmout trochu temnějším tónem. Bateman jmenuje jako zdroje inspirace takové veličiny jako Robert E. Howard nebo Michael Moorcock, takže směřování hry kráčí spíše směrem temnější "sword and sorcery".

Ideálně byste ve hře měli jen těžko rozpoznat kdo je dobrák a kdo se vás chystá zabít. Temnější tóninu bude reprezentovat i nekromancie a podobné věci, které byste v některých fantasy dílech nenašli. Inspiraci berou vývojáři všude možně, jako jeden ze zdrojů jmenujme například nesmrtelné Dungeons and Dragons. Ve hře také nebude chybět přepínání mezi dvěma různými světy jako v Kultu a hned na začátku si vyberete ze tří různých postav.

zdroj: Archiv

Ty se liší nejen statistikami a vzhledem, ale také osobností a speciálními úkoly, které byste za druhou postavu hledali jen těžko. Shadows: Heretic Kingdoms je v současné době dostupná ve verzi Early Access na Steamu a to za 28 eur, přičemž s vydáním se počítá snad ještě pořád na letošní rok. Vývojářských deníčků se ale chystá víc, takže o hře ještě určitě neslyšíme naposled.

Nejnovější články