Vychází Syberia 3 a spíš než na vizuální stránku sází na příběh
zdroj: tisková zpráva

Vychází Syberia 3 a spíš než na vizuální stránku sází na příběh

19. 4. 2017 15:05 | Video | autor: Adam Homola |

Kate Walker, hlavní hrdinka adventurní série Syberia se zítra vrátí. Po třinácti letech vyjde třetí díl, na jehož launch trailer se můžete podívat. Ten se opět soustředí především na příběh, což je pro Syberii to hlavní, ale ukáže i trochu z akce. Ve videu tak například uvidíte jízdu na sněžných pštrosech, což jen podtrhuje snahu o trochu variabilnější hratelnost.

Martin psal ve svých dojmech z hraní o pasáži, kdy ve hře na chvíli ovládáte věrného robota Oscara. Hlavní kreativní mozek za celou sérií Benoît Sokal tak má možná v rukávu ještě nějaká další překvapení, která ozvláštní tradiční adventurní tempo.

Bohužel už nemá v rukávu lepší technickou stránku hry, která především v oblasti animace obličejů bije do očí. Zklamání z grafiky, respektive animací obličejů při mluvení a synchronizace pohybu rtů s mluveným slovem potvrdil ve svém článku i Martin a nové video dává tušit, že tady k žádnému zlepšení nedošlo.

zdroj: tisková zpráva

Syberia III tak sice může působit sympaticky, ale nevábný a vysloveně zastaralý vzhled ji bohužel škodí. Je otázka, nakolik potenciální noví hráči budou chtít zkusit hru, která prostě nevypadá hezky a nebudí důvěru v produkční hodnoty. Na druhou stranu, fanoušci série si nejspíš hru nenechají ujít. Ti snad zastaralou technickou stránku hry překousnou a dostanou, snad, povedený příběh.

Hra u nás vychází už zítra, 20. dubna, zatímco v Americe o pět dnů později. Třetí Syberii si zahrajete na PC, PlayStation 4 a Xbox One, zatímco majitelé Nintendo Switch si budou muset na svoji verzi ještě chvíli počkat.

Nejnovější články