Vychází objevitelská strategie Renowned Explorers, která nešetří nadsázkou
zdroj: tisková zpráva

Vychází objevitelská strategie Renowned Explorers, která nešetří nadsázkou

3. 9. 2015 12:26 | Video | autor: Aleš Smutný |

Do zlatých dob objevitelství a dobrodružného lovu pokladů vás vrátí odlehčená strategie Renowned Explorers: International Society, v níž se stáváte mecenášem cest za poklady. Jak vám vysvětlí trailer, vaše společnost se bude moci skládat z různých dobrodruhů, přičemž úspěch závisí jak na náhodě, tak především na správné skladbě týmu a samozřejmě taktickému úspěchu v tahových bitvách, jimž se nevyhnete.

Násilí není jedinou cestou k úspěchu, protivníky mohou stejně dobře porazit i urážky, diplomacie apod. Ne na každého soupeře musí působit všechny tyto metody a tak by výběr týmu a strategie měl odpovídat cíli, kam míříte a možným oponentům, jimž dozajista budete čelit. Hledání pokladů samozřejmě nespočívá v tom, že někam dorazíte a buď vyhrajete nebo ne. Během pátrání procházíte skrze sérii bodů, jež mapují třeba vaši cestu džunglí do zátoky se ztroskotaným korábem a pirátským pokladem.

Na misi tak můžete vědce, průzkumníky, bojovníky a diplomaty, přičemž každého definují jeho schopnosti. „Inspirovali jsme se u FTL, XCOM a také nečekaného zdroje – Sims,“ vysvětluje Adriaan Jansen, jeden z tvůrců hry. „Vytvořili jsme svět plný procedurálně generovaných lokací, k prozkoumání abychom navodili podobnou náladu, jakou měl Indiana Jones či Tintin. Hráč si může vybrat, zda bude ke střetům přistupovat násilně či verbálně.“

Renowned Explorers: International Society vyšla na Steamu, GOG a Humble Bundle.

zdroj: Archiv

Nejnovější články