Vše, co jste chtěli vědět o Sid Meier’s Starships a báli jste se zeptat
zdroj: tisková zpráva

Vše, co jste chtěli vědět o Sid Meier’s Starships a báli jste se zeptat

12. 3. 2015 12:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Velmi brzy po oznámení vychází další strategie se jménem Sida Meiera v názvu. Sid Meier’s Starships nezapře, že vzniká jako nadstavba, která dále rozšiřuje universum Civilization: Beyond Earth, což ovšem není na škodu. Nejen, že bude hra využívat vaše případné uložené pozice, ale zároveň se odehrává v universu, které už znáte a nemusíte tedy složitě pronikat do pojmů nového fiktivního světa. Co vše ale od hry, která vychází dnes, můžete čekat vám nastíní trailer se všemi základními informacemi.

Od prvních vteřin je jasné, že Sid Meier’s Starships byla koncipována s tím, že iOS verze bude stejně důležitou platformou, jako je PC a Mac. Celé schéma tak odpovídá snadné orientaci na mapě vesmíru, pravděpodobně dobrému ovládání na dotykových zařízeních a celkově budí dojem dobře promyšlené deskové hry, kterou někdo přetvořil do podoby počítačové hry. Což, opět, není na škodu, protože schematičnost strategiím sluší.

V tomto případě hra zachází do sféry deskovek i prvky jako jsou karty, které ovlivní vlastnosti a výkon vašich lodí v rámci tahových soubojů. Když se během vysvětlování toho, jak bude fungovat stavba lodí, jejich modifikace od průzkumných kocábek, přes bitevní kolosy až po ekvivalent letadlových lodí, podíváte na širší rámec hry, zjistíte, že se Sid Meier’s Starships vlastně od klasických civilizací zase tak moc neliší. Místo měst máte planety, místo peněz energii, ale pořád tu je výzkum, tahové souboje skrze hexy a několik cest k vítězství.

A proč ne. Základní schéma Civilizace odolává zubu času a pokud jsou jednotlivé prvky Starhsips dobře odladěné a bude zábavné vytvářet vlastní unikátní strategie vycházející z konstrukce lodí, může jít o zábavnou strategii, v níž pár hodin, možná desítek hodin, spokojeně utopíte. Zda tento styl sedne právě vám napoví ono popisné video, které najdete níže. Sid Meier’s Starships vychází dnes, tedy 12.3. na PC, Mac a iOS.

zdroj: Archiv

Nejnovější články