Video z Arma 3 podává pomocnou ruku hráčům DLC Zeus
zdroj: tisková zpráva

Video z Arma 3 podává pomocnou ruku hráčům DLC Zeus

24. 4. 2014 19:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Prověřený komunitní potentáta Dslyecxi ze skupiny Shack Tactical namluvil další díl užitečného videoprůvodce novým obsahem v Arma 3, toho času nedávno vydaného DLC Zeus. V něm hráče krom běžných vojáků/pilotů/tankistů doplní i "bůh", konkrétněji designér scénáře, který pidižvíkům dole v reálném čase vytváří scénář a hází jejich snaze klacky pod nohy. Pokud máte ohledně DLC Zeus stále pochybnosti nebo vám koncept připadá poněkud nejasný, osmiminutové video se vám jistě bude hodit. 

Detailní ukázka využití Game Master módu (ekvivalentu "pána jeskyně") totiž vypadá v delším přehledu naprosto famózně!

Zaprvé, Arma 3 z tohoto pohledu připomíná starý dobrý World in Conflict a jednomu se tak zachce zahrát si Arma 3 jako klasickou real-time strategii. Přitom se počítá, že je Zeus mnohem více AD&D/Dračím doupětem než RTS.

Zadruhé, editor je navzdory novinkám zjevně intuitivní i pro ty z nás, kteří se snažili o tvorbu scénářů (resp. sázení velkých armád) ještě v prastaré Operaci Flashpoint. A především, různé sekundární možnosti, jako možnost přepnout se do AI vojáka, vytváří nekonečně mnoho permutací pro škádlení lidských hráčů... až se mi v hlavě šroubují potenciálně bestiální možnosti.

Jedinou výtkou, na videu samozřejmě nevyřčenou, vůči principům DLC Zeus je tak vlastně neomezená moc, kterou Game Master třímá. V rukách malé profi komunity to možná nevyvolá takové trable, jako kdyby Game Master principy aplikovali vývojáři například do dalšího dílu Call of Duty. Několik "surovinových bodů", které by armády a skripty Game Mastera alespoň trochu svazovaly, by však možná koncept AD&D asymetrického dirigování lidských hráčů mohlo posunout o fous dále. Udělejte si však na celou věc raději vlastní názor.

zdroj: Archiv

Nejnovější články