Video z Adrift ukazuje, jak se cítí astronaut, kterému se stanice rozpadla pod nohama
zdroj: tisková zpráva

Video z Adrift ukazuje, jak se cítí astronaut, kterému se stanice rozpadla pod nohama

10. 6. 2015 11:43 | Video | autor: Honza Konfršt |

Netradičně pojatou sci-fi noční můru chtějí nabídnout tvůrci survival adventury Adrift. Uvrhnou hráče do vesmírné stanice, která se po sérii nehod rozpadá. Cílem hráčů na PC a konzolích bude dostat astronauta do bezpečí. A že to bude dobrodružství děsivé i krásné zároveň, o tom se vás snaží přesvědčit následující video.

Hlavní hrdina si nepamatuje nic a obrázek o incidentu ve vesmíru si musí poskládat z kusých informací, doslova poletujících všude okolo něj. Zároveň by měl ale zprovoznit záchranný modul a dopravit se do bezpečí. Snadné to ale nebude a tvůrci z týmu Three One Zero tak nepotřebují k budování strachu a napětí berličky v podobě emzáků či jiných nepřátel. Vystačí si s nebezpečím, vyplývajícím ze situace hlavního hrdiny a z obyčejné touhy přežít.

zdroj: Archiv

Vývojáři svůj titul označují jako FPX, což znamená "First Person eXperience". Může se to jevit jako přinejmenším odvážné označení, na druhou stranu je ale třeba uznat fakt, že zatím hra vypadá v propagačních materiálech a ukázkách nejen parádně, ale především atmosféricky. Jestli taková bude i ve skutečnosti, o tom se můžete přesvědčit v září, kdy Adrift vyjde pro Xbox One, PlayStation 4 a PC (s podporou Oculus Rift i VR technologie od Valve).

Nejnovější články