Video předvádí přeměnu Fortnite z drsného hororu v komiksovou šarádu
zdroj: tisková zpráva

Video předvádí přeměnu Fortnite z drsného hororu v komiksovou šarádu

10. 12. 2014 18:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Epic Games pracují na Fortnite už nějaký ten pátek a nové video přímočaře vysvětluje, že hra prošla během vývojového procesu řadou změn. Od seriózního hororu plného monster se nakonec Fortnite posunula k odlehčené hře s důrazem na nadsázku.

Pete Ellis na záběrech videa vysvětluje, že změnu stylu si vyžádal herní obsah, který tvůrcům přišel lepší v současní podobě. „Během vývoje jsme si uvědomili, že se hra mnohem více blíží humorné a nerealistické dětské fantazii.“ Z toho je jasné, že některé herní prvky by v přísně seriozním hororu nefungovaly a vypadaly by přinejlepším divně.

Video předvádí, že transformace děsivého monstra (v tomto případě huska) v monstrum z komiksové komedie nemusí být nijak obtížné. Skvěle tento přerod demonstruje pasáž s huskem, který má z kůže své bývalé existence jakousi kapuci, která mu povlává za současnou hlavou, tvořenou jen lebkou. Z původního monstra se tak stal vyloženě vtipný potvorák.

Vyznavači vážného hororu budou z odklonu ke komiksovému zpracování zklamaní, ale lekacích a strašících hororů je na Steamu k mání beztak dostatek. Pokud chtějí tvůrci Fortnite sázet především na hráčskou spolupráci a komplexní budování pevnosti včetně nejrůznějších bizarních pastí, není přechod od děsu k mohutné nadsázce škodlivý. Přesvědčit se o tom (nebo o opaku) můžete v uzavřeném alfa testu, do kterého se můžete přihlásit na oficiálních stránkách.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články