Video o Beyond: Two Souls rozebírá rozdíly oproti Heavy Rain
zdroj: tisková zpráva

Video o Beyond: Two Souls rozebírá rozdíly oproti Heavy Rain

6. 10. 2013 12:17 | Video | autor: Petr Poláček |

Touto dobou příští týden už se budou fanoušci tvorby Quantic Dream dojímat nad osudy Jodie Holmes v potenciálním filmově herním trháku Beyond: Two Souls. Jestli tentokrát převáží stránka herní nad filmovou, obě dvě budou vyrovnané nebo se budeme spíše dívat (jako v Heavy Rain), se dovíte už v úterý, kdy hra vyjde v USA a zároveň se objeví recenze (na Games také).

Tvůrci hry se každopádně ze všech sil snaží veřejnost přesvědčit, že Beyond je mnohem více herní a dokonce prý akčnější, než Heavy Rain. Zároveň je má být Beyond příběhově mnohem intenzivnější a rozmáchlejší. David Cage už nemusel psát scénář s účastí čtyř hlavních postav, ale pouze jedné. Mohl se tedy Jodie věnovat naplno a vykreslit ve hře zobrazených 15 let jejího života do nejmenších detailů, jak se dozvíte z videa v článku od Guillauma de Fondaumiera, provozního šéfa Quanticu.

...

Fondaumiere v rozhovoru pro PS Blog připomíná, že jednotlivé kapitoly života Jodie hráč zažije na přeskáčku a ve výsledku mu to dá všechny podklady, aby si složil vlastní příběhovou skládačku. Bojím se toho zpřeházení, co bych lhal. Může z toho vzniknout zajímavá mozaika událostí, jejichž vyznění se postupem ve hře změní, když nám scénárista zpětně ukáže napoprvé skryté motivy.

Stejně dobře ale cestování po časové ose příběhu tam a zpět může být jen zástěrka, která má ozvláštnit jinak naprosto průměrný scénář. Doufám, že se naplní první varianta, ale bojím se té druhé. Zvlášť, když David Cage už v minulosti ukázal, že dokáže solidně rozjetý příběh přizabít i v jeho průběhu. Opatrnost je tedy na místě a jsem zvědavý, jak hru ve své recenzi zhodnotí Lukáš. Třeba zjistím, že té opatrnosti bylo z mé strany zbytečně moc.

Nejnovější články