Vesmírný engine Nitrous ukazuje bitvu deseti tisíc lodí
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný engine Nitrous ukazuje bitvu deseti tisíc lodí

16. 1. 2014 15:56 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Stardock, vývojáři Galactic Civiliations II a vydavatelé Sins of Solar Empire, jsou veterány ve vykreslování vesmírných scenérií. Že je přesně tohle jejich pole působnosti platí i pro nový 64-bit engine Nitrous. Přesvědčit nás o tom má tříminutový benchmark ukazující bitvu deseti tisíc hvězdoletů běžící v reálném čase.


Jak upozorňuje komentář ve videu, každá ze stíhaček i mateřských lodí disponuje vlastní AI, simulací fyziky, palebnými cíli a dalšími serepetičkami. Při podobně monumentálním scénáři sice absentují některé grafické vychytávky, ale pouze proto, aby byla ona řežba desetitisícového roje plynulá.

Nitrous byl pro Stardock vyvinutý jejich společností Oxide – hodí se tak zmínit, že video níže nepochází ze žádné hry (snad proto obsahuje hrozně genericky vypadající plavidla). Stardock se však dušuje, že Nitrous již používají tři vyvíjené hry, jednou z nichž je reboot prastaré záležitosti Star Control. Doufejme, že zvládnou velkolepé bitvy nejenom vykreslovat, ale i náležitě ovládat.

...

Nejnovější články