Vesmírní trpaslíci z We Are The Dwarves v novém videu předvádí své schopnosti
zdroj: tisková zpráva

Vesmírní trpaslíci z We Are The Dwarves v novém videu předvádí své schopnosti

5. 2. 2016 13:24 | Video | autor: Aleš Smutný |

Malé studio Whale Rock Games už se chystá na vydání své taktické akce We Are The Dwarves a abyste netápali oč vlastně ve hře jde, připravilo video s ukázkou specifických schopností každého ze tří trpaslíků. Jak si hned povšimnete, tentokrát se vousáči neocitli v tradičním fantasy prostředí, ale jsou aktéry sci-fi dobrodružství, v němž trojice nevzrostlých astronautů hledá novou obyvatelnou soustavu, protože hvězdy u trpasličích světů pomalu umírají.

Díky tomuto konceptu je k žánru taktické akce přidána i trocha explorace, na kterou se váže celý příběh. V základu je ale We Are The Dwarves realtime akcí s možností pauzy, která hře propůjčuje výrazný strategický prvek. Každý ze tří trpaslíků je totiž svými schopnostmi unikátní a právě nově vydané video vám specifika každého s bojovných astronautů představí.

Smashfist je expert na boj na blízko, který jen těžko zvládá své emoce a jak naznačuje jeho jméno, problémy řeší pěstmi. Shadow je chlapík, který se rád plíží, odpovědí na krizovou situaci je útok ze stínu, případně přesná střela z míst, kde o vás soupeř neví. Forcer se pak specializuje na střelné zbraně, pečlivě naplánovaný systém pastí a chytré využívání prostředí. Kupříkladu využití brokovnice ve videu, kdy Forcer pěkně díky efektu odhození shazuje nepřátele z okraje mostu do propasti, jasně vypovídá o silných stránkách tohoto trpaslíka.

Když k tomu připočtete fakt, že každého trpaslíka ještě můžete v průběhu kampaně modifikovat pomocí systému odemykatelných schopností, vzniká tu velký prostor pro vlastní taktické pojetí. Můžete kontrolovat jen jednoho trpaslíka nebo všechny tři a díky využití pauzy, kdy rozdáte rozkazy, klidně i do souvislé řady, se blížíme systémově třeba Commandos, které ostatně autoři zmiňují jako jeden z velkých zdrojů inspirace. We Are The Dwarves vychází 26. února na Windows, Mac a Linux a ke koupi bude třeba na Steamu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články