Ve westernové Bounty Train musíte vylepšovat vlak, posádku i její vybavení
zdroj: tisková zpráva

Ve westernové Bounty Train musíte vylepšovat vlak, posádku i její vybavení

24. 5. 2016 16:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Cítím, že se ve vodách early accessu chystá další solidní mix strategie a RPG, navíc z atraktivního westernového prostředí. Dokazuje to i trojice videí, která doprovází vydání betaverze 0.5 a která především ukazuje některé herní prvky v detailnějším pohledu. Připomenu, že Bounty Train vám dá do rukou správu vlaku, který křižuje Spojenými státy 19. století, což s sebou nese jistá rizika. Proto potřebujete mít co nejlepší posádku s co nejlepší výbavou. Jenže tahle hra je o byznysu a tak si musíte na všechno pěkně vydělat.

V základu se Bounty Train skládá ze dvou složek – obchodní, kdy nabíráte kontrakty, plníte je cestováním po mapě USA a investujete do upgradů vlaku a najímání nových a třeba zkušenějších členů posádky. Druhá část je taktická a bojová. Váš vlak může být přepadený a v tu chvíli musíte se svými ozbrojenci na palubě vlaku absolvovat taktické přestřelky, kde využíváte kryt a jejich úspěch se odvíjí od vaší strategie, tak i schopností a výbavy vás i útočníků.

Ve videích se představuje trojice prvků. V prvním jde o nemocnici, kam posíláte své zraněné členy posádky. Každá nemocnice má limitovaný počet lůžek a obnovení zdraví vašeho strážce vlaku stojí peníze i čas. Ale kdo by je neinvestoval, když už jste si jej vypiplali a je to třeba váš hlavní ostrostřelec? Málokdo...pokud zrovna není ekonomicky výhodnější najmout si někoho jiného a riskovat, že váš zraněný chlapík natáhne bačkory.

zdroj: Archiv

Peněz zjevně nebude nikdy dost, což ukazuje pasáž s vylepšováním vlaku. Pro splnění některých zakázek potřebujete dostatečný skladovací prostor. Jenže, ten představují nákladní vagony a ty nejsou zadarmo. A když už si nějaký koupíte, ouha, může se stát, že jste překročili limity tahu lokomotivy. Řešením je tedy koupit lepší, silnější, ale…. Máte na to? Nakonec může být nejlepším řešením upgradovat jeden z vašich nákladních vagónů, samozřejmě pokud to postačí zakázce.

Třetí video se pak věnuje vybavení vašich mužů. Jak vidíte, každý z nich má statistiky a vyniká v něčem jiném. Lovec Ephraim je skvělý střelec z pušky, ale zbraně na blízko mu moc neříkají. Naopak voják zjevně protivníky nejraději tříská po hlavě a třetí do party je zase skvělý pistolník. Bez nástrojů je ale každý slabý a tak je třeba i kupovat nové zbraně. Vážně se mi líbí, jak tvůrci ze studia Corbie Games do hry dodali konkrétní typy zbraní, přidělili jim spousty vlastností jako je poškození, kritický zásah či rychlost střelby. Hned to hře dodá osobitost a především ducha dané doby.

zdroj: Archiv

Každý z vašich svěřenců má jednu zbraň na dálku, jednu na blízko a ještě může u pasu tahat jednorázové předměty jako jsou jednoduché typy zápalných granátů. Ze současného pohledu mi přijde, že právě taktická bojová část bude té strategické, obchodní, minimálně vyrovnaným partnerem. Navíc, Bounty Train nebude jen sandboxovým podnikáním, to tu totiž doplní i příběhová kampaň. Ve hře bude kvarteto frakcí, k nimž se můžete přidat, případně střídat svou loajalitu jako správný žoldák na kolejích. A prý můžete potkat i Abrahama Lincolna.

Jak už bylo řečeno, Bounty Train se nachází ve fázi bety, ale současný update, který i zlikviduje sejvy z předchozí verze, je velkým krokem vpřed k vydání. To je stále stanovené na polovinu roku, což je trochu nejasný výhled, ale zdá se, že během pár týdnů bychom se tohoto mixu strategie a RPG mohli dočkat. Momentálně stojí hra na Steamu 25 eur, po vydání se cena zvedne.

zdroj: Archiv

Nejnovější články