Ve filmu Pixels se rozpoutá nemilosrdná válka lidstva proti herním legendám
zdroj: tisková zpráva

Ve filmu Pixels se rozpoutá nemilosrdná válka lidstva proti herním legendám

18. 3. 2015 13:28 | Video | autor: Honza Konfršt |

Adam Sandler má videohry rád, což je jistě důvod, proč se pouští v roli herce a scénáristy do filmového projektu s názvem Pixels. Ten by mu mohl podle všeho smazat pár kaněk, které si asi nadělal u každého z nás některými ze svých předchozích filmů. Proč, to vám předvede první trailer, ve kterém se to tradičními videohrami jen hemží. Ostatně, právě na hrách ujetá zápletka filmu stojí. 

Příběh Pixels se odehrává v současnosti, jeho začátky však sahají až do roku 1982, kdy lidstvo vyslalo do vesmíru časovou kapsli s informacemi o našem životě i kultuře. Součástí této zprávy byly i ukázky videoher. Ovšem, co čert nechtěl, zprávu mimozemšťané pochopili špatně - rozhodně ne jako mírumilovný vzkaz o lidské kultuře. Zvláště pasáž s hrami byla emzáky vnímána jako vyhlášení vyhlazovací války, na což se rozhodli reagovat.

Proti ohni je dle mimozemšťanů třeba bojovat ohněm a tak se proti Zemi rozhodli použít naše vlastní zbraně. Zkrátka a dobře, nastává mimozemská invaze a mezi její aktéry patří rozpixelovaní hrdinové v čele s Pac-Manem, Donkey Kongem a spoustou dalších videoherních ikon let osmdesátých.

Kdyby pro nic jiného, tak pro herní tématiku se stojí za to o Pixels zajímat. Snad to nebude další "sandlerovina." Podle traileru se ale fandové her mají nač těšit. Na premiéru si u nás počkáme do poloviny srpna.

zdroj: Archiv

Nejnovější články