V temné adventuře Dead Synchronicity se snažíte zabránit rozpadu času
zdroj: tisková zpráva

V temné adventuře Dead Synchronicity se snažíte zabránit rozpadu času

13. 4. 2015 11:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Rok poté, co tým Fictiorama Studios uspěl se svým projektem na Kickstarteru, vychází ve spolupráci s Daedalic Entertainment plná verze adventury Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today. V roli Michaela se snažíte přijít na kloub tomu, co se právě děje s celým lidstvem a vlastně i světem. Postihla jej totiž takzvaná Velká vlna, která skrze sérii katastrof zlikvidovala veškerou civilizaci a základy státních uspořádání. Navíc lidstvo decimuje neznámá nemoc, která Zamlženým (nakažení virem) dává rozšířené schopnosti vnímání, ale zároveň velmi rychle způsobí jejich doslovný rozpad.

Michaela se probral s pořádnou amnézií a neví, kdo je, odkud pochází, ani co se stalo se světem – nutno dodat, že to ale netuší nikdo. Navíc nejde jen o lidi, protože hrozí, že se rozpadne samotný časoprostor. Michaelovi tak zbývá dost omezený čas na to, aby zabránil neblahému konci všeho, přičemž začít musí doslova od píky.

Zápletka a grafická stylizace propůjčuje Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today temné ladění, jakého by se v rámci adventur mohlo užívat častěji. Žánrově jde o ryzí 2D adventuru, takže čekejte kombinaci hádanek a příběhu, který se inspiroval třeba dílem P.K. Dicka, což by mohlo vést k psychedelickým hrátkám s časem a depresi, co vás postupem času pohltí. Snad to bude i "zábava."

Na Steamu bude Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today do 17. dubna k dostání za 18 eur, což je desetiprocentní sleva z celkové částky 20 eur. Na případnou koupi vás láká i trailer, který onou beznadějnou atmosférou doslova vře.

zdroj: Archiv

Nejnovější články