V plošinovce The Swindle přichází banda steampunkových hackerů
zdroj: tisková zpráva

V plošinovce The Swindle přichází banda steampunkových hackerů

28. 7. 2015 17:41 | Video | autor: Aleš Smutný |

Skoro pětiletá anabáze vývoje The Swindle (skoro) končí. Dan Marshall konečně vydává svou kdysi zrušenou hru a pokud máte rádi rogue-like hry s příměsí RPG prvků a štědrou dávkou steampunku, nejspíše vás bude zajímat. V roli šéfa lupičského syndikátu si na jednotlivé zlodějské akce najímáte parního hackera (to je ten, kterému z gadgetů vychází pára a za standardní prostředí považuje viktoriánskou Anglii), jehož pak v misích ovládáte a mezi misemi vybavujete.

Tedy dokud neumře... A on nejspíše umře a hra se vás nebude ptát na to, jak moc vás mrzí, že už byl vycvičený, měl perfektní výbavu a sestavu schopností, která se na tenhle druh práce vysloveně hodila. Nevýhodou je, že lupič zemřel. Výhodou je, že vy, respektive vaše alter ego zločineckého bosse ne. Takže šup na trh s podobnými individui a najměte si dalšího.

Ostatně, kdo by se měl lépe hodit na překonávání procedurálně generovaných levelů, než procedurálně generovaný zloděj? Jak taková práce vypadá vám nejlépe ukáže nejnovější trailer, v jehož rámci uvidíte spoustu gadgetů, trochu akce, protože ani té se místní profíci neštítí, a především unikátní atmosféru, jíž The Swindle oplývá. Hra vychází dnes na PC a PlayStation 4, přičemž brzy bude následovat verze pro Xbox One a Wii U.

zdroj: Archiv

Nejnovější články