V nové demoverzi Titanic: Honor and Glory navštívíte doky v Belfastu
zdroj: tisková zpráva

V nové demoverzi Titanic: Honor and Glory navštívíte doky v Belfastu

19. 4. 2017 17:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Předělat obrovskou loď Titanic do virtuální podoby, samozřejmě celou a pěkně megalomansky jedna ku jedné… No, to v žádném případě nemůže být snadný, časově nenáročný úkol. O tom se určitě přesvědčil i tým pracující na adventuře/simulaci Titanic: Honor and Glory, o které jsme se naposledy zmiňovali v článku z dubna 2015, a která je stále ještě ve vývoji. Ale celý projekt se přeci jen někam posouvá, což dokazuje i chystané demo, které se odehrává v přístavu irského Belfastu, jak prozrazuje působivý trailer.

Soudě podle obrázků a plánků na oficiálních stránkách se zdá, že velká část lodi už je vymodelována, ale zároveň pořád ještě dost práce zbývá. I proto je celkem překvapivé, že se tvůrci místo do prostor plavidla pustili do rekonstrukce belfastských doků Harland and Wolff Shipyards. I když, dává smysl do hry, která je v podstatě láskyplnou poctou Titaniku, začlenit i rodiště téhle přeslavné lodi. Věrně zobrazenými dobovými kulisami z roku 1912 se totiž projdu velice rád.

zdroj: Archiv

Masíčko na impozantní ocelové kostře celé hry však má představovat příběh mladého oxfordského studenta, v jehož kůži slavnou katastrofu prožijete. Do toho navíc máte svůj vlastní úkol – musíte najít pachatele zločinu, z něhož jste byli neprávem obviněni, a nashromáždit dost důkazů k očištění svého jména. Je samozřejmě otázkou, zda na něco takového budete mít pomyšlení ve chvíli, kdy bok Titaniku pohladí ledovec. V tu chvíli se předstírání, že jste Hercule Poirot, rázem stává sobectvím, protože byste místo objevování stop mohli zachraňovat životy lidí na palubě.

Snad tvůrci své narativní záměry mezi vším tím expertně přesným modelováním historických kulis nepustí ze zřetele. Jistě, projít se po Titaniku a očumovat luxusní kajuty může představovat chvilkovou zábavu – právě tuhle aktivitu si ostatně můžete vyzkoušet v předchozích dvou demoverzích. Dlouhodobě vzato by mě ale bezcílné bloumání chodbami u hry asi neudrželo. Doufám, že se z Titanic: Honor and Glory vyklube víc než jen užitečná pomůcka při výuce dějepisu.

Na výsledek, ať už bude jakýkoli, si každopádně všichni ještě počkáme. Kdybyste to všechno chtěli urychlit a pomoci tvůrcům ve vývoji, můžete jim přes internet poslat nějakou tu korunku skrze následující odkaz.

Nejnovější články