Titanic: Honor and Glory vás nechá prožít poslední okamžiky slavné lodi
zdroj: tisková zpráva

Titanic: Honor and Glory vás nechá prožít poslední okamžiky slavné lodi

8. 4. 2015 16:35 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Crowdfunding má smysl a důkazem toho je vpravdě megalomanský projekt Titanic: Honor and Glory, který se potřetí vrací na IndieGoGo, aby získal peníze na další část vývoje a přípravu na vplutí do doku, který bude představovat finalizaci hry. Tým lidí, který za projektem stojí navíc nevypadá jen jako skupinka nadšenců z garážového vývoje, ale působí jako cílevědomí milovníci původního příběhu, kteří jej chtějí zvěčnit s pomocí hry, ve které bude hrát hlavní roli jak vaše fiktivní postava, tak samotný Titanik, který autoři převedou do hry. Celý. Úplně celý.

Hlavním prostředkem, jímž autoři představí slavnou loď představuje příběhový mód, do nějž se dostanete v kůži Owena Morgana, studenta z Oxfordu, který byl obviněn z různých zločinů, přičemž je logicky nevinný. Před rukou zákona utíká na Titanic, kam ovšem sleduje skutečné viníky, které musí nejprve identifikovat a následně konfrontovat. Právě tato Morganova cesta vás seznámí s celým Titanicem.

Morgan totiž začne v převleku za člena posádky. Bude se pohybovat místech pro posádku určených, plnit si své zadané úkoly a nakonec dostane i svou kajutu. Následně může odhodit svůj převlek posádky a stane se pasažérem. V rámci spíše adventurního snažení se seznamuje s dalšími cestujícími, pohybuje se mezi různými společenskými vrstvami, které měly k dispozici i různé paluby a kromě zjišťování identity dalších cestujících samozřejmě pátrá i po kriminálnících.

Znamená to, že průchod hrou bude nelineární a bude jen vás, kam se vydáte a jak se pokusíte dobrat konce. Navíc, v určitou chvíli přijde i osudný střet s ledovcem a v tu chvíli jde veškerý řád do háje. Lidé panikaří, loď se naklání, dynamicky se mění podle toho, jak do ní proniká voda a vám zbývají 2 hodiny a 40 minut do definitivního potopení Titanicu. Jak je ale strávíte? Pátráním po zločinci? Pomáháním posádce se záchranou lidí? Na lodi se budou odehrávat momenty zaznamenané ze skutečných událostí, které se odehrály na palubě. Budete se moci stát jedním z těch, kteří do poslední chvíle plnili svůj úkol...a nebo se jen stanete turistou, který sleduje, jak jde loď ke dnu. Ale ne, Titanic zachránit nepůjde.

Ve chvíli potápění už budete mít přístup prakticky k celé lodi. Tvůrci jsou naprostí nadšenci, takže slibují reálné převedení lodi do virtuálního prostředí v Unreal Engine 4 a také slavné osoby, které sehrály svou roli při potopení lodi. Kromě toho ale autoři slibují i vytvoření velké části Southamptonu, přístavu, z nějž Titanic vyplul. Pokud by vás navíc nebavilo příběhové drama a boj o přežití a jste spíše zaměření na trochu toho historického bádání, ve speciálním módu dostanete šanci procházet se po palubách a místnostech Titanicu.

zdroj: Archiv

Celý projekt na IndieGoGo vypadá skvostně. Jde samozřejmě o hru pro velmi specifické publikum, protože kombinace historické exkurze, adventury a také akce, na kterou dojde ve chvíli kdy doženete kriminálníka a nebo třeba při samotném zaplavování lodi, není asi pro každého. Ale už nyní vypadá hra nádherně a pokud tohle všechno bude fungovat i z herního hlediska, myslím, že Titanic: Honor and Glory vytvoří hodně specifický žánr „exkurzní adventury.“ Navíc 2 hodiny 40 minut, kdy máte znovu a znovu šanci zkoušet nové metody přežití a nebo volit jiné role v záchraně lodi, představují velkou míru znovuhratelnosti. Další informace o projektu hledejte na IndieGoGo a stejně tak na oficiálních stránkách.

Nejnovější články