V Dying Light se můžete nabourat do cizí hry a otravovat hráče v roli příšery
zdroj: tisková zpráva

V Dying Light se můžete nabourat do cizí hry a otravovat hráče v roli příšery

2. 10. 2014 19:03 | Video | autor: Petr Poláček |

Poláci z Techlandu se sice po neshodách s vydavatelem ohledně dalšího směřování série Dead Island (kterou nyní Deep Silver pořádně dojí) museli své značky vzdát, ale od dalších pokusů v podžánru „zombie akcí“ je negativní zkušenost neodradila. Na konec ledna (v Evropě přesně 30. 1.) příštího roku směřují vydání projektu Dying Light, který kombinuje rozlehlé sandboxové prostředí s likvidací zombíků a perfektně zpracovaným volným pohybem prostorem po vzoru Mirror’s Edge. Jedním z taháků hry by však krom uvedených kvalit a dlouhatánské kampaně (tvůrci hovoří o 50+ hodinách) měl být též asymetrický multiplayer, v němž jeden z hráčů převezme roli zombie příšery (night hunter), která se snaží zlikvidovat partu kooperujících hráčů, a oni zase jeho.

Jako první člověka napadne, že tvůrci z Techlandu okopírovali nápad z kooperativní střílečky Evolve od Turtle Rock Studios, v níž jeden člověk ovládá a v průběhu kola vylepšuje příšeru, kterou se snaží zlikvidovat čtyřčlenná partu hráčů. A přestože jde pouze o mou domněnku, myslím, že není daleko od pravdy, protože podobný mód tvůrci do Dying Light přidali teprve před pár měsíci.

Nic to však nemění na skutečnosti, že boj člověkem ovládané příšery s další až čtveřicí spolupracujících hráčů je zábavný (a náročný). Na vlastní kůži jsem se o tom přesvědčil během Gamescomu, kdy jsem navzdory svému odporu ke hrám se zombie tematikou likvidaci Night huntera v Dying Light vyzkoušel a výborně se u toho bavil.

zdroj: Archiv

Night hunter bude hráče při hraní kampaně Dying Light šikanovat běžně a za normálních okolností půjde o příšeru ovládanou umělou inteligencí. Zkrátka si budete plnit hrou zadané úkoly (sami nebo ve skupině, to je jedno), pak najednou spadne na město tma a nečekaně se objeví (nebo také ne) momentální výzva, abyste zničili Night huntera.

Kouzlo dnes prezentovaného multiplayeru tkví v tom, že Night hunterem může být jiný hráč, který se vám nabourá do hry a prověří, jak umíte spolupracovat. Jistě podobné „nabourávání“ má svá pravidla, ale tvůrci je zatím nespecifikovali. Než ale hra vyjde, jistě se podrobnosti dozvíme. Připomínám tedy, že k vydání Dying Light pro PC, PS3, PS4, Xbox 360 a Xbox One dojde v Evropě 30. ledna 2015.

Nejnovější články