Ulovte si dinosaura v kooperativní hře The Stomping Land
zdroj: tisková zpráva

Ulovte si dinosaura v kooperativní hře The Stomping Land

7. 5. 2014 13:46 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Tohle zamotá hlavu celé další generaci dětí. Premisou multiplayerového survival titulu The Stomping Land jsou totiž souboje prehistorických lidí zhruba na úrovni doby kamenné v zemi plné dinosaurů z křídové éry. Ať už si z námětu odnesete nadšení nebo bolest hlavy, 23. května vyjde tato mírně obskurní, ale co do hratelnosti zajímavě znějící záležitost, na Steamu - samozřejmě v nedodělané podobě. 

Primárním cílem ve hře bude přežití, k čemuž hráč musí získávat potravu zabíjením dinosaurů. Zatímco menší kusy půjdou na porážku snáze, na ty větší je třeba vyvinout pasti a tudíž i nástroje, což znamená rozdělání tábora a nezbytnou kooperaci mezi více pralidmi. Časem se počítá s tím, že se lidé v lovu zdokonalí natolik, aby se namísto lovu jádro hry přeneslo na souboje mezi hráčskými osadami o uskladněné zásoby masa. Zajímavým detailem, simulujícím fungování primitivních barbarů, je i skutečnost, že ve hře absentuje inventář, veškeré předměty je nutno uskladňovat do jeskyní a osad.

Z dinosaurů se hráči dočkají jak tvorů k osedlání, tak samozřejmě i cílů pro oštěpy. Mezi jmény figuruje slepicoidní Gallimimus (žil 70 milionů let zpátky), obrovský Puertasaurus (stejně tak) i nahoře vyvěšený fešák Carnotaurus (a stejně tak znovu žil před 70 miliony lety! Což mimochodem připomíná, že film Jurský park by se měl správně jmenovat Křídový park...). Aby nebylo hádání se kolem technicky vzato nesmyslné premisy o setkání lidí a dinosaurů málo, nutno ještě uvést, že na ilustracích dinosaurů chybí peří...

Ale dosti vypichování toho, co vlastně nikoho nezajímá. The Stomping Land běží na Unreal Engine, který vykreslí několikero herních ostrovů, přičemž v chystané hratelné verzi půjde o menší ostrůvek, než jaký byl k vidění v dřívějších videích ze hry.

V základním buildu si hráči dále mohou vyzkoušet přežití proti sedmi dinosaurům s tím, že další budou postupně dodáni. K přežití jim pomůže i ilustrovaná kniha Dinosaur Survival Guide, časem dojde minimálně na podporu uživatelských map a možná i na překopání některých mechanik hry. Celý výčet informací k vydání hry naleznete zde, něco vysvětluje i oficiální web nebo stránka hry na Kickstarteru.

The Stomping Land bude k dispozici za 25 dolarů - původní kickstarteroví backeři si zahrají už od 23. května, zbytek lidstva se dočká o týden později.

Nejnovější články