Tribes: Ascend bude free-to-play a jen na PC
zdroj: tisková zpráva

Tribes: Ascend bude free-to-play a jen na PC

28. 6. 2011 10:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už před pár měsíci bylo oznámeno, že se vývojáři z Hi-Rez Studios pokusí oživit MMO FPS...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Už před pár měsíci bylo oznámeno, že se vývojáři z Hi-Rez Studios pokusí oživit MMO FPS Tribes ve svém titulu Tribes: Ascend. Nyní přichází první konkrétnější informace o celém projektu. Asi není překvapením, že finanční model bude naplňovat současný trend free-to-play hraní. Jako vzor by měla sloužit League of Legends, kde si můžete za peníze kupovat nové hrdiny. Zde si budete moci kupovat nové vybavení zbraňové loadouty (pardon za anglicismus, ale každá hra tím myslí něco jiného, ať už skupiny zbraní, dodatečné vybavení pro zbraně a nebo vývojové stromy). Nu ano, za nové, dá se čekat, že lepší, vybavení se bude platit, to je nutné zlo F2P modelu.

Pro hráče je ale klíčové, zda bude tento materiál přístupný i pomocí „grindování“, tedy že dostatečně trpělivý hráč se k většině (ne všemu, to prostě nejde) materiálů může také dostat, třeba jak to předvedlo World of Tanks. Oproti prvním zprávám se ovšem zatím Tribes: Ascend nepodívá na konzole. Zatím je vyvíjena pouze hra pro PC, konzolové verze by přišly v potaz pouze v případě úspěchu PC verze. V tomto případě by byla hra dostupná skrz XBLA a PSN. Uvnitř článku pak najdete trailer se záběry ze hry prozrazující mnohé o stylu.

Ten vypadá velmi sympaticky. Je jasné, že hra chce jít cestou zběsilé střílečky se všemi přehnanými prvky, které umožní FPS běsnění v celém prostoru. Mimochodem trik s vhozením granátu do vozítka je dobrý...a scéna svým insiderovským způsobem vtipná. Doufejme tedy, že vše vyjde, multiplayerových FPS je sice dost, ale platí, že mnoho povolaných, ale jen málo (v oblasti MMO zvláště) vyvolených. Hra vyjde na podzim tohoto roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články